breakfastul de azi. quinoa expandata (carata cu peripetii din Ro), migdale, nuci si caju (cu masura!), 3 prune uscate, toate pe un pat de iaurt grecesc degresat. plus cativa stropi de miere ca, deh, Pofticioasa-mofturoasa e mare admiratoare a gustului dulce, dupa cum se poate vedea si pe cantar.
sfaturi
hidrateaza fructele uscate si nucile inainte sa le consumi. Se elimina inhibatorii enzimatici care opresc samanta sa incolteasca(nucile sunt niste seminte) si acidul fitic care blocheaza absortia micronutrientilor, apa se arunca. Plus ca manaci mai putine si sunt mai gustoase.
Daca vrei sa fie crocante poti sa le reusuci in cuptor la temperatura foarte joasa. Sunt uleioase si uleiul devine toxic incalzit.
mai multe gasesti aici.
http://totmai.ro/de-ce-sa-consumam/cat-sa-deshidratam-semintele
nu gasesc motivul pentru hidratarea fructelor uscate dar cred ca am citit undeva, candva =)) poate ne ajuta altcineva. Daca nu cumva nu exista unul =)).
mersi de pont! incerc maine.