Precizez din start ca acest articol nu li se adreseaza celor care cauta cu orice pret sa isi gaseasca (a se citi sa isi inventeze) o scuza ca sa nu slabeasca. Este strict pentru cei care urmeaza totul intocmai, care si-au miscorat portiile, transpira prin sali de sport si totusi nu mai pierd un gram – si nu ne referim aici la stadiul trecator de platou. Subiectul i-a preocupat si pe cei de la CNN (poate pentru duduia aia rotofeie si simpatica de la vreme, stiu sunt Pofticioasa si Rea), asa ca iata ce au scos ei de la diversi specialisti pe care i-au chestionat pe aceasta tema.

  • Tiroida, bat-o vina. Tiroida „lenesa” exista, nu e o inventie a femeilor ca sa se infrupte mai cu spor din papanasi si gauffre (ce alaturare de nume!). Endocrinologii explica: glanda tiroida produce hormoni care regleaza felul in care organismul nostru foloseste energie (adica arde calorii), iar un dezechilibru da metabolismul peste cap. Cam 10% dintre adulti sufera de aceasta afectiuni, iar tinta numarul 1 sunt femeile intre 40 si 50 ani. 
  • Ovarele polichistice – un sindrom de care sufera o femeie din 10si care poate duce la o ingrasare chiar inexplicabila. Ovarul polichistic este adesea asociat cu rezistenta corpului la insula, adica organismul are probleme de procesare a zaharului, ceea ce duce la stocarea grasimii in exces, mai ales in zona taliei.
  • Intoleranta organismului la anumite alimente ne pune piedici in drumul spre Silueta. „Este cauzata de lipsa din organism a unei enzime din tubul digestiv sau de o sensibilitate la anumiti aditivi alimentari. Probleme ne pot face lactatele, glutenului, ouale, soia, porumbul, nucile. Duc la balonare si la retinerea apei in corp”, ne dumireste un doctor american in materialul CNN. Important e sa ne urmarim organismul sa vedem ce alimente il fac sa se simta rau.
  • Anumite medicamente – steroizii, anticonceptionalele, antidepresive – pot ingrasa cand tratamentul nu e cel potrivit pentru organismul nostru. Se impune din nou o discutie cu medicul care le-a precris.
Gasiti mai multe informatii pe tema aici, de unde am si preluat datele. Si daca aveti ceva de comentat sau adaugat, suntem numai ochi. Ca urechi, degeaba 🙂