shutterstock_337935542

Sursa foto: Shutterstock

Slabitul nu-i deloc floare la ureche. Daca ar fi, acest blog s-ar concentra pe amandine, rochii mulate-inflorate si vata pe batz. Slabitul e ca o calatorie prin furtuni si drumuri intunecate in care tare bine ti-ar prinde un prieten. Eu stiu asta cel mai bine dupa aproape – stati sa calculez – aproape 200 de kg slabite si apoi redobandite. Acum, cu intelepciunea miliardelor de calorii ce mi-au trecut prin gand, daca mi-ar adresa cineva faimoasa intrebare: ce ti-ai fi dorit sa stii cand ai intrat in hora dietetica?, as raspunde cat de usor slabesti cand ai un sprijin. Si nu ma refer la iubitul care, din solidaritate, rumega leurda, dar viseaza mici cu bere, ci un sprijin real – o vorba buna, o indrumare, o bataie pe umar de la cineva care stie prea bine ce inseamna sa te razboiesti cu cantarul zi de zi.

Asta am incercat sa fac cu evenimentele din 2013 despre care puteti citi mai multe AICI: sa creez o comunitate simpatica in care sa ne povestim cate-n luna si in stele despre carbohidrati regretati, abonamente nebifate la sala si relatii sabotate de pufosenie. De altfel, cele mai faine momente din acele evenimente de acum trei ani au fost chiar cele din final, cand am mimat un astfel de grup de suport pentru slabit, un soi de Mancaciosii Anonimi, inspirat de Alcoolicii Anonimic. Iata ce scriam imediat dupa evenimente:

De departe, aceasta bucata finala a intalnirii, ne-a โ€œmiscatโ€ si inspirat cel mai tare. Trase de limba de niste biletele cu intrebari pe care le-am inventat inca de acasa, participantele au descoperit ca pot da jos din carca niste complexe vechi si apasatoare, ca nu sunt singure in aceasta batalie dietetica, ca sunt multe alte persoane minunate care vorbesc aceeasi limba โ€“ grasuneza, i-am zis eu โ€“ si inteleg toate marturisirile, oricat de nebun ar suna pentru altii, si, ce mai important, ca au SPRIJIN.

shutterstock_220331728

Sursa foto: Shutterstock

Au inceput apoi sa curga emailurile: cand mai facem, de ce ne-ai abandonat, scoate capul din galetile cu inghetata si mai organizeaza adunari! Dar, stiti si voi, pana nu se aliniaza planetele, nu te urnesti. Iata ca ma urnesc acum cand va anunt oficial ca am de gand sa reiau evenimentele, de aceasta data strict sub forma unui grup de suport pentru slabit care – in lumea mea ideala – se va intalni o data pe saptamana, in Bucuresti, seara, intr-un loc dragut pe care abia astept sa vi-l confirm. Acum, ce vreau de la voi este cate un email la andra@pofticioasa.ro daca va incanta ideea si credeti ca ne putem uni fortele, gandurile si energiile intr-o mare si minunata familie dietetica ๐Ÿ™‚ Sunt cu ochii pe inbox, start!