„Am 2 „paste de poveste”
Primele sunt cele cu care m-a cucerit actualul meu sot π paste quatro formagi mmm! Un deliciu! La prima noastra intalnire la o masa gatita, Ionut mi-a facut aceste paste, am gustat, am inchis ochii si …m-am indragostit π
Am invatat sa le fac si eu, asadar avem nevoie de:Β
– 1 pachet de paste integrale – 500 gr
– 250 ml smantana pt gatit
– 150 gr branza brie
– 150 gr gorgonzola
– 150 gr parmezan
– 50 gr nuci
– sare si piper
– optional 2 catei usturoi
Pastele se fierb al dente
Brieul si gorgonzola se taie cubulete
Nucile se macina asa mai grosolan π
Intr-o tigaie se pune smantana pentru gatit, cand da in clocot se pun brieul si gorgonzola taiate cubulete si se amesteca pana se topesc
Se ia de pe foc, se adauga 100 gr parmezan, sare si piper; se amesteca bine (tot acum se pune si usturoiul daca alegeti sa-l folositi)
La final se pun nucile pisate
Se pune sosul peste paste se amesteca bine bine
Se serveste o mare portie π cu parmezan presarat deasupra
De-li-cios!
Pastele nr 2 sunt preferatele mele din ultimul timp, de 2 luni nu am mai mancat nici pic de carne, incerc sa mananc mai sanatos si sa elimin usor si usor si lactatele traditionale din dieta.
Am inceput sa caut retete de paste cu sosuri vegetariene, asa am descoperit ca pastele sunt parca mai bune cu sosuri vegetariene!
Preferatul meu este cel pe care acum jumatate de ora l-am gustat pentru a nu mai stiu cata oara π
Avem nevoie de:
– paste integrale
– 1 ceapa rosie
– 2 morcovi
– 3 linguri ulei masline
– 1 dovlecel
– 150 ml apa
– 2 catei usturoi
– 50 gr rosii uscate hidratate in prealabil si blenduite
– 150 gr sos rosii si ardei de casa
– 1 un ardei iute rosu uscat ( chili)
– 100 gr masline fara samburi
– 1 legatura patrunjel
– sare de Himalaya si piper rosu si verde macinat
Se pun pastele la fiert
Se toaca fin ceapa, se a morcovul pe razatoarea mare, se toaca dovlecelul cubulete mici
Ceapa se caleste putin in cele 3 linguri de ulei, se pun morcovii, dovlecelul si 150 ml apa se acopera si se lasa la fiert pana scade apa
Se adauga apoi sosul de rosii, rosiile uscate blenduite impreuna cu ardeiul chili, maslinele si se mai lasa inca 2-3 minute pe foc
Se da la o parte, se adauga usturoiul, sarea, piperul si patrunjeleul
Se amesteca cu pastele si se serveste o portie maricica π ”
Poveste inscrisa in concursul dinΒ campania „Poftim, dar si postim”, organizata de Pofticioasa.ro siΒ BIOMANIA.RO.
Va castiga daca va strange cele mai multe like-uri, comentarii, share-uri pe acest site.