Este ultimul text de inceput de saptamana pe care Pofticioasa il scrie in Romania. De fata cu castronelul cu muesli, cu cafeaua amara si cu soarele acesta mai mult decat generos de 5 martie, trebuie sa va faca un (mare, pentru ea) anunt: in aceasta saptamana (in plin debut de dieta) porneste in aventura vietii. Se muta in Franta, la Nisa, pe malul superbei Mediterane.

Va si aud murmurand “Dar alta tara nu ti-ai gasit decat pe aceea care a inventat parca termenul “delicatesa”?”. Va inteleg nelinistea, insa asa a fost sa fie. Puteti incepe de pe acum pariurile pe tema “Rezista sau nu dieta Pofticioasei in raiul culinar frantuzesc?”.

Asadar, in cateva zile veti avea o intrusa in randul frantujilor, care va va da informatii din “culisele” faimoasei lor bucatarii. Va dati seama ca voi face tot ce pot ca sa aflu marele secret alimentar “ce mananca frantuzoaicele cele trase prin inel”.

Am sa va spun si combinatiile ideale pentru sanatate langa Mediterana, pentru ca stiti ca dieta care ii poarta numele este renumita pentru avantajele pe care le aduce in vietile pamantenilor.

Ma voi incapatana sa descopar si cum 85% dintre locuitorii Nisei arata de invidiat – parerea mea dupa o prima vizita. Si vor fi, bineinteles, si postari care sa va anunte ce mancaruri de-ale lor fac cuvantul dieta sa dispara pur si simplu (pe acelea sa nu le cititi pe stomacul gol).

Asadar, o sa traiti experienta emigrarii alaturi de mine, nu pas cu pas, ci, sa spunem, inghititura cu inghititura. O sa va fac sa zambiti a la francaise, o sa va pun la curent cu toate “mediteranismele” si poate, candva, o sa am nevoie sa ma imbarbatati sau sa imi povestiti ce gust mai au les sarmales.

Croisantelor, french fries-ilor, tartelor de tot felul, j’arrive!

fosta masa copioasa@Nisa

 

Tagged in:

,