Nu sunt preferatele mele, nu-mi pica aproape niciodata bine la stomac, dar un pahar de suc proaspat stors nu pot refuza, cu tot riscul. Merele, caci despre ele vorbim, apar in tot mai multe studii care le lauda, iar acesta mi-a atras atentia.
Animalele de laborator care au mancat mar in cadrul unui experiment au avut o durata de viata mai mare cu 10% decat cele care nu au primit fructul.
Antioxidantii trebuie sa primeasca toate laudele. In cazul marului vorbim despre polifenoli, care, au observat cercetatorii in studiile lor, nu ar ajuta doar la o viata mai lunga, ci si mai “in forma” – in cazul cobailor au imbunatatit capacitatea de merge, de a se catara.
Meritul antioxidantilor este cat se poate de mare – combat actiunea nociva a diferitelor substante care ne intra in organism si care sunt implicate in procesul de imbatranire plus aparitia anumitor boli.
In special fructele colorate – rosii, broccoli, afine, mere – sunt excelente surse de antioxidanti. Asa ca, stiti ce gustare ar trebui sa luati astazi.
uff, si eu am refuzat merele toata iarna pe motiv ca nu „arata bine”. Stii, nu sunt ca merele alea frumoase din magazine, injectate, bineinteles. Imediat fug sa pap cayeva mere,mi-a prins bine acest articol.
eu le refuz pentru ca, asa cum spuneam, chiar nu-mi pica bine. dar imi plac si tot mai rad unul cand si cand. nu le mai ocoli pe cele mici, sunt cele mai gustoase! chiar mi s-a facut pofta de unul galben 🙂