Subiectul de astazi a fost o mare problema ani intregi pentru mine, cred ca si pentru multi dintre proprietarii ochilor care acum lectureaza. Se face ca esti cuminte la regim, iti iese Ispita in cale cam cum i-a iesit Lupul Scufitei, tu stai la masa cu Ispita, pleci de acolo cu ea pe solduri si pe abdomen si, a doua zi, de la dezamagirea pe care o ai uitandu-te in oglinda si de la gustul de „bun interzis” pe care abia l-ai reactivat in capsor decizi sa inviti Ispite mai multe si mai mari la mesele tale de acum inainte. Te minti cumplit – numai azi, o zi exceptie. Si te trezesti ca pe siragul zilelor exceptie nu mai e loc, iar pe cantar cam la fel.

Am mai abordat subiectul poftele in dieta, am avut si un interviu cu un psihoterapeut care ne-a indemnat sa ni le facem, insa tare pacatoase mai sunt, s-o recunoastem.

E nevoie de mult autocontrol si multa inversurare intr-ale regimului ca dupa njpe luni de mancat light tu sa te opresti la fix 5 guri jumate din tortul bunicii. Poate sunt printre noi si supereroi care dintr-o gura s-au saturat si nu le mai trebuie nimic toata ziua decat morcovi si apa cu lamaie. Eu nu sunt asa, eu cand scap in bunanati, apai scap.

Multe siluete mi s-au dus pe apa Sambetei (ca sa nu zic direct dracului, si sa supar cititorii) pentru ca atunci cand m-am reintalnit cu bucatele alese n-am stiut sa gust, ci m-am infruptat iar si iar si iar. Chiar zilele trecute cand ma plangeam voua ca sunt ca si actrita Kirstie Alley – ne ingrasam, slabim, ne ingrasam, slabim – tot de la un gustat tip rasfat a pornit treaba. Si o saptamana poftele m-au tot torturat.

DAR, s-a intamplat ca am reusit sa le intorc spatele si mai mult decat atat, sa revin si mai hotarata la dieta si sport, astfel incat azi sa vad cea mai mica dintre greutati din februarie de cand mi s-a pus pata pe sunculite. Drept pentru care va spun asa: cine nu poate sta departe de „gust si eu un pic, tot am slabit 5 kile, mai am 8”, sa stie ca unica, UNICA modalitate de a trece cu bine peste episodul asta este revenirea RAPIDA cu capul plecat la dieta cea sanatoasa si intensificarea sedintelor de sport. Degeaba asteptam printi salvatori calare pe armasari din graham. Daca aveti voi vreo bagheta magica ce face minuni in acest sens va rog sa o inchiriati cu secunda, sa ajunga la toata lumea!

Asadar, voi ce episoade pacatoase din regim TRECUTE CU BINE imi povestiti?