Sunt 15 ani de cand am terminat liceului (oh, my!) si nu-mi mai amintesc chiar asa de dimineata cum aratau fetele din revistele pe care le rasfoiam atunci. Sigur erau slabe, dar nu-mi amintesc daca in 2000 pornise moda asta „slaba de te sufla vantul”. Parca nu.

In ultimii ani insa, m-am ingrozit si eu de faimoasa si infama size zero, de atatea cazuri de anorexie (am vazut un documentar tulburator al carui nume imi scapa, am sa revin cu el in comentarii daca exista curiosi). Uneori, mi se pare ca fetele care defileaza pe la te miri ce parada cu staif sunt cam a zecea parte din mine. Asa o fi simtit si o cititoare a revistei Elle UK care a vazut o reclama Yves Saint Laurent in paginile publicatiei. Persoana in cauza a făcut o plângere la autoritatea de reglementare în domeniu din Marea Britanie (The Advertising Standards Authority – ASA). După analizarea sesizării, ASA a anunţat, saptamana trecuta, că a decis să interzică difuzarea acestei campanii publicitare în actuala sa formă, scrie Mediafax. Totodată, autoritatea britanică şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care arată femeia care apare în această reclamă.

Autorităţile din Marea Britanie au considerat că în această campanie publicitară era prezentată în mod iresponsabil o femeie periculos de slaba. „Am considerat că modelul a fost prezentat în imaginea campaniei într-o manieră nesănătoasă şi am decis că această reclamă a fost iresponsabilă”, au precizat reprezentaţii ASA. Campanie o avea în centrul său pe Kiki Willems, un model în vârstă de 18 ani.

Iata si poza din campania Yves Saint Laurent care a starnit toate controversele. Am luat-o de aici, dar, desigur drepturile de autor sunt ale YSL. Ca de obicei, va astept parerile.

YSL-ASA-PA-6315-1024x614