„Si atunci, pac!, s-a produs declicul, am aruncat tonele de mancare daunatoare-ingrasatoare din frigider si l-am ornat cu cateva sute de grame de produse alimentare excelente la dieta”. Tot auzim pomenindu-se despre declicul asta, care apare de te-miri-unde, se uita urat la noi, poate ne si da un sut, nu se stie, si brusc ne pune la lupta cu kilogramele. Poate fi o analiza proasta, poate fi un iubit care ne spune ca nu mai poate trai cu noi in varianta XXL, poate fi o oglinda care ne surprinde rostogolindu-ne prin casa, poate fi o vorba urata auzita pe strada si imposibil de reprodus pe acest blog decent, poate fi o uitatura nasoala a cuiva care te face sa te vezi in ochii lui la dimensiunile pe care le-ai atins. Pot fi multe.

Pentru un nene din Marea Britanie a fost… serviciul online Google Street View. Si-a vazut „silueta” pe internet gratie acestui program si s-a speriat de cum poate sa arate la cele 130 de kilograme ale sale. „Eram imens, stomacul meu iesea in evidenta si paream enorm”, a declarat ingrozit Rob, care a inceput imediat un regim alimentar drastic si a apelat la serviciile unui antrenor de fitness. 

Prajiturelele, pardon, prajituroaiele, si meniurile mari de fast-food au fost inlocuite cu fructe, salate si proteine, iar omul nostru, a carui poveste am aflat-o de pe agentia de presa Mediafax, a ajuns sa piarda o treime din greutate. De la 130 a ajuns la 89. Are si un mesaj pentru noi: „Daca eu am putut, atunci toata lumea poate sa faca acest lucru”.

Acum, pana sa incepeti sa va cautati siluetele pe Google Street View, spuneti-ne ce v-a facut pe voi sa treceti la regim. Care a fost lucrul ala care v-a determinat sa spuneti „Pana aici!”.

P.S: Pentru Pofticioasa imaginea deformata din oglinda a avut mereu un rol important.