Ei, si cum ai petrecut de Pasti?  – va sta pe limba sa ma intrebati. Cu branza de vaci sau cu branza dulce amestecata cu stafide din pasca? Cu varianta b) marturisesc in fata mare adunari virtuale si imi asum fiecare gram care a zbierat la mine ieri din cabina unui magazin sportiv unde am mers (da, in a doua zi de Pasti! m-am minunat si eu ca un magazin de sport are program normal in zi de mare imbuibare  sarbatoare). Eu am trecut prin fata multor oglinzi in viata mea de probacioasa dolofanicioasa, dar trista ca ieri nu m-am simtit nicicand. Poate pentru ca in casa asta noua in care stau din ianuarie oglinda din baie ma arata numai pana la brau, iar eu am senzatia ca daca zambesc ca un serafim, situatia kilogramistica este sub control.

Dar, in fine, nu despre socul meu la oglinda vorbim acum. Ci despre cum am si ati petrecut de Paste. Sunt curioasa daca v-ati infranat si ati crapat de pofta. Sau daca ati ocolit platourile stiind ca ce e pe ele chiar va face rau (la sanatate ma refer). Ori daca nu ati vrut sa le vedeti pentru ca imediat ar fi vazut si altii rotunjimile voastre mai pronuntate. Sau daca ati ales sa va stergeti din memorie cateva zile/ore cuvantul dieta si sa gustati cate putin din bucate cu care va mai intalniti la anu’. Ori poate ati dat iama, ca dupa un regim dur care v-a frustrat teribil. Spuneti-mi cum a fost. La mine a fost cate putin din toate (parca inghetata mai multa, dar aia nu are a face cu cele sfinte si coapte) si nu a fost intreruperea unui regim pentru ca m-am gandit ca nu are sens sa ma apuc de el, daca tot vin tavile peste mine. Ce bine ar fi daca greseala recunoscuta ar deveni automat si pe jumatate iertata de cantar…

bulbasaur-charmander-easter-eggs-gastly-Favim.com-310380

Inainte sa va dau cuvantul si sa va ascult peripetiile culinare pascale, va mai spun doar ce am remarcat ieri prin Herastrau. Am remarcat ca o duduie din 3 sa zic, care trecea de mana cu iubitul pe aleile din jurul meu era rotofeie. Si voia parca sa se ascunda in spatele unui tufis si sa mearga cu el la brat, caci o acoperea mai bine. Nu, n-am innebunit, chiar am vazut cu ochii special ai mintii mele dietetice fete extrem de jenate ca sunt in ipostaze rotunde. Problema e ca n-o sa facem nimic pana nu acceptam asta. In fata noastra si a celor cu care ne nimerim, uite, in parc, de pilda. Asa ca, sunt Andra, recunosc ca m-am dolofanit putin exagerat si ca trebuie sa fac ceva pentru asta, iar acum va astept povestile culinare de Paste. Preferabil nu de groaza, si cu happy end.