Daca ieri va spuneam AICI ca 20 de mestecaturi sunt perfecte pentru fiecare imbucatura, astazi m-a tras de maneca pijamalei un alt studiu pe care l-am atins la Adunarea Pofticioaselor. Ia uitati ce spune, in pasaje preluate de pe agentia Mediafax:

„Să te gândeşti la mâncare înainte de a te aşeza la masă te poate ajuta să pierzi în greutate, potrivit specialiştilor în nutriţie care subliniază că este suficient să te gândeşti la mesele copioase pe care le-ai luat în trecut pentru a mânca mai puţin în prezent.

Potrivit cercetătorilor de la Institute of Psychology, Health and Society, de la Universitatea Liverpool, cheia unei alimentaţii sănătoase este concentrarea. Astfel, cu cât uităm mai des ce am mâncat, cu atât avem tendinţa de a mânca mese mai copioase. Pentru a preveni această situaţie, specialiştii recomandă notarea pe hârtie a ceea ce aţi mâncat anterior sau înregistrarea audio a felurilor de mâncare deja consumate.

1652863

Bazându-se pe aceste descoperiri, care au fost publicate în American Journal of Clinical Nutrition, companiile de telefonie mobilă au dezvoltat aplicaţii pentru smartphone care, în prezent, se află în faza de testare de către persoanele care suferă de obezitate. Acestea au ca scop analizarea modului în care conştientizarea consumului poate duce la scăderea în greutate.

Specialiştii mai spun că lipsa de concentrare din timpul mesei şi distragerea atenţiei cu alte activităţi precum cititul sau ascultarea radioului nu fac decât să crescă consumul imediat de alimente, având efect şi asupra următoarei mese, care va fi mai imbelsugata”.

Acum, eu nu cred ca avem nevoie chiar de inregistrari si poze si aplicatii – cred doar ca trebuie sa fim mai prezenti la mesele pe care le luam. Si da, am observat la mine ca daca mananc absenta, pierduta in ziua de ieri sau scufundata cu gandul in viitor, inghit mecanic si mult de tot. Voi patiti la fel?