Sigur ati auzit destule comentarii rautacioase despre femei care, vorba vorbei populare, s-au facut cat casa dupa ce s-au vazut luate. Luate cu acte si coroana din aceea bisericeasca.

La fel cum, probabil ati auzit si povestile multor cupluri in care el a inceput sa pufneasca din cauza ca ea s-a dolofanit (nu stiu de ce nu se intampla si invers, sau se intampla, dar foarte rar, in general femeile nu sunt atat de deranjate ca merg cu niste barbati tip bule pe strada) si intr-un final cuplul s-a „evaporat” mai ceva ca savarinele din frigiderul comun. 

Ce sa zic, sunt cazuri si cazuri. Am vazut si doamne si domnisoare care s-au pufosit temeinic din ce l-au cunoscut pe El, am vazut si unele care s-au subtiat mai aprig cand s-au vazut la brat tantos masculin. Eu? Eu am fost in ambele situatii, deci n-as putea sa transez subiectul.

Dar uite ca acum citesc ca in Daily Mail via agentia Mediafax un studiu potrivit caruia atunci cand se muta impreuna femeile se ingrasa, iar barbatii slabesc. Va citez un pic din el:

” După analizarea mai multor cupluri (650 la numar), cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile se îngraşă iar bărbaţii slăbesc atunci când se mută împreună, informează Daily Mail.

Acest efect este cauzat de porţiile egale de mâncare pe care de acum cei doi le savurează.

O treime dintre femei au mărturisit că ajung să mănânce mai mult după ce s-au mutat cu partenerul. În contrast, o treime dintre bărbaţi au precizat că mănâncă mai puţin şi au început să consume produse ca iaurturi sau salate.

Nutriţioniştii consideră că un cuplu care prepară mâncarea împreună nu ia în considerare nevoile diferite şi împarte mâncarea în mod egal.

Nutriţionistul Fiona Hunter a explicat concluziile studiului. „Să ai aceeaşi dietă cu a partenerului implică efecte asupra greutăţii corporale”, a spus ea. ”

Acum, adevarul e ca si eu cam am tendinta sa mananc portii peste puterile mele cand stau la masa cu barbati infulecai. Desigur, uit amanunte importante de genul – nu avem aceleasi arderi, aportul caloric ar trebui sa fie cam la jumatate si eu oricum am nevoie sa mai dau jos (asta vesnic).

Ia, mana sus cine a avut de suferit, „kilogramistic” vorbind, de la mutatul impreuna. Si daca da, cat de tare si pana cand?