„Iti dai seama ca daca o sa mananci painea aia nu o sa mai slabesti niciodata, nu?”, imi zise ea si isi dadu peste spate un fular verde deschis. „Te-am pupat, alerg sa iau cina ca dupa ora 17 nu se mai face una ca asta”. Aveam sa ne intalnim peste 5 luni – chiar 6, memoria nu e punctul meu forte, pasiunea pentru dulciuri e punctul meu forte 🙂 – eu, pe atunci, mai zvelta decat ea, ea la fel, daca nu un pic mai „bolduita”, vorba Word-ului. Dupa ce ne-am despartit a ramas in aer parfum de ciuda, o ciuda atat de mare incat imi era frica sa nu cada lati oamenii care treceau prin zona norisorului toxic pe care il lasase in urma.

„Vai, tu combini alimentul X cu alimentul Y. O sa te nenorocesti! Nu e bine sa faci asta…”, imi explica o alta, intr-un restaurant, si pasajul acesta este tot ce mai tin mine, restul am preferat sa uit. Ca sa scap de gura ei ma refugiez intr-o sala de fitness unde o duduie intepata imi explica faptul ca nu mi-am ales bine cursurile si ca daca vreau sa ma subtiez trebuie sa le combin NUMAI intr-un fel. In cateva luni avea sa „emita” si ea un norisor toxic de invidie, nu se pune problema de admiratie.

Si uite asa am aflat ca nu am nicio sansa sa mai scot silueta in evidenta daca merg inainte cu crezurile mele „gresite” (daca, de pilda, ma mai intretin cu prietenele mele banane sau cu domnii mei struguri), ca o sa mi se intample toate relele pamantului daca nu ma convertesc la nu stiu ce meniu fara-aia-aia-aia, daca nu invat niste principii batute in cuie de nu stiu cine, nu stiu cum etc etc etc. Culmea, toata lumea stie mai bine decat cel in cauza ce ii face bine si, mai ales, ce nu. Desigur, ies din discutie principii nutritionale dovedite si rasdovedite, cu ele n-am nimic.

Ce vreau eu sa va spun – sa va reamintesc, mai degraba – este ca suntem UNICI si functionam/interactionam diferit cu alimente si diete & alte povesti (nutritionale). Poate v-ati dat seama, dar regimurile nu pot functiona in aceeasi forma pentru toata lumea, daca nu sunt ceea ce se cheama personalizate. Ce imi face bine mie, tie iti poate face mare rau si pe un al treilea personaj il poate lasa indiferent. Pana la urma, goana dupa ce e rau sau bun pentru fiecare face parte din farmec. 

Nu mai fiti atat de categorici, nu mai traiti in reguli pe care vi le-ati asumat de la altii, nu va mai traiti viata asa cum scrie DOAR in cartea „Cutare”. Testati-le pe toate, nu va opreste nimeni, ba e chiar indicat. Dar incercati sa fiti mai ochi si urechi la VOI, organismul vostru are atatea sa va spuna. Nu va faceti griji, vorbiti acelasi limbaj, ii veti intelege mesajele.