Sunt unii oameni topiti dupa ziua de vineri sau, direct sambata, ca e gata libera si buna de lenevit. Eu sunt fanul numarul unu al zilei de luni. De prin clasa a 7-a am tot inceput sa spun in stanga si-n dreapta ca eu sunt indragostita de prima zi a saptamanii, pe motiv ca imi miroase a inceput nou. Copiii au ras, adultii nu m-au luat in serios, eu mi-am vazut mai departe de crez.

Sa nu va ganditi acum ca sunt si fanul vorbei „de luni fac si dreg”. Nu, nici pomeneala. Pana la urma, ca si norocul, ziua de luni ti-o mai poti face si cu mana ta. Adica o poti simti in fiece zi a saptamanii, cand te ia avantul si planurile marete. (Intre noi fie spus, toate deciciziile mele de a-mi curata regimul alimentar si sportiv au pornit joi-vineri). Si cu toate acestea, lunea pastreaza, in mintea mea, un farmec aparte. Ca un soi de Revelion in miniatura, un prilej numai bun sa mai stergem de praf niste visuri si sa incepem sa muncim serios pentru ele.

f46e8235216e493b88df890c0291aa9f

Amanati de saptamani intregi trecerea la treaba pentru ca a fost frig si urat (si, de ce sa nu recunoastem, lene)? N-o sa gasiti niciodata un moment mai bun decat ziua aceasta, o zi splendida de luni care bate la portile lui martie si care ne promite un minunat luat de la capat.

N-ati inceput nici acum un mancat curat? Curatati frigiderul, fugiti la magazin diseara si puneti aceasta luni ca un start pe care il meritati. N-ati ajuns de o vesnicie si jumatate la sala? Faceti aceasta luni ziua in care ati spart gheata de pe geanta de sport, uitata pe undeva. A, va temeti ca marti veti fi deja cu dintii infipti intr-un aliment despre care s-au facut studii cu final alarmant? Macar v-ati urnit din punctul unde stateati blocati si, cand veti fi pregatiti, va veti inventa propria zi de luni chiar si intr-o sambata dupa-amiaza.