Suntem in plin cod curcubeistic de ninsori, viscol si inconstienti care pornesc la drum, desi toate duduile televizionate urla la ei sa nu-si miste fundul de acasa. Sa vedem insa si partea plina a paharului. Sau, si mai bine, partea goala a cantarului. Pentru ca iata ce ne spune un studiu facut in Olanda (ce dor imi e de Amsterdam…).

Expunerea corpului la temperaturi scăzute favorizează pierderea în greutatea, având în vedere că organismul consumă mai multe calorii pentru reglarea termică, potrivit unui studiu de zece ani realizat de cercetătorii olandezi. 

Pai ia sa intram in  detaliile, preluate si de agentia de presa Mediafax.

„Teoria cercetătorilor olandezi de la Centrul medical al Universităţii din Maastricht, care au analizat efectele frigului asupra metabolismului, sugerează că asigurarea unei temperaturi scăzute în clădiri, mai ales pe timp de iarnă, este benefică pentru menţinerea unei greutăţi optime şi chiar pentru pierderea kilogramelor în plus.

f9c0be4866e1384634abd240be996f69

Cel puţin în rândul tinerilor şi al persoanelor de vârstă medie, producerea căldurii corporale, care reacţie la senzaţia de frig, poate cheltui până la 30% din rezervele de energie ale corpului.

Acest lucru înseamnă că temperaturile scăzute cauzează o ardere semnificativ mai mare a caloriilor, care nu se mai depozitează astfel sub formă de grăsime”. 

Studiul spune mai multe, iar detaliile le gasiti daca dati click AICI.

Eu va las acum, merg sa inchid caloriferele. Sau, mai bine, sa-mi beau vinul rosu, pe terasa inzapezita 🙂