Citeam aseara tarziu un articol care anunta din titlu ca femeile spun, in medie, 474 de minciuni pe an legate de dieta lor. Cea mai des pomenita: “A fost doar o portie mititica, n-am mancat asa de mult”. Urmata de “O sa iau acum un pranz mai consistent ca sa nu mai mananc nimic dupa”. Iar pe locul trei “Mi se intampla foarte rar sa mananc asta, e ca un rasfat din an in Pasti”.

Spunem cam 9 astfel de neadevaruri saptamanal, reiese din cercetarea britanicilor. Dupa ce am lecturat asta mi-am amintit minciuna de acum doua zile “Iau doar o felie din painea asta neagra delicioasa” – ghiciti cine era dupa 20 de minute tiptil in bucatarie sa mai rupa o bucatica. Si apoi s-a oferit sa duca la chiuveta un pahar gol gasit in dormitor, doar ca sa mai ia o gura. Sa arunce un colt tare de franzela inspre mine cine n-a spus macar o data in viata la dieta un asemenea neadevar! Nu stiu daca sunt in jur de 500 de ani, dar sunt. 

Cred insa ca altceva este realmente important: sa nu ne mintim noi pe noi. Adica, chiar sa credem ce spunem in fata altora la repezeala poftei culinare si sa nu recunoastem nici macar in gand ca am gresit fata de biata dieta. Si ca sa nu se intample asta avem la dispozitie notitele. Sunt sfinte, credeti-ma pe cuvant. Foaie, pix, scrieti: MICUL DEJUN, doua puncte, ce-ati mancat, plus un calcul (aproximativ) al caloriilor. O sa umpleti o pagina, poate doua ca mine la inceputuri, o sa va speriati, dar o sa va schimbati (in bine). E mare lucru sa-ti vezi dieta negru pe alb. De multe ori, realizezi cat de gri iti e meniul. Si incepi sa vrei sa-l colorezi.

Tagged in:

, ,