N-o sa va mint: m-am apucat sa scriu textul asta ca sa nu ma infig in prajitura bunicii, uitata in frigider cand m-am apucat ieri sa arunc toate tentatiile ca sa nu imi ia mintile. Partea cea mai proasta, cand decizi sa iti intrerupi dieta pentru cateva guri grele stomacului, nu este de fapt numarul de kilograme crescut pe care ti-l arata a doua zi cantarul. Este ca tu, odata ce ai simtit gustul acela duuuuulce interzis, il vei vrea din nou a doua zi. Si a treia, si a patra si a sasea.

M-am rasfatat de ziua mea cu o nenorocire de prajiturica (nu cea din frigider, ca altfel n-ar mai sta acum in raft, ci in pantecele meu) cu caramel si sare de mare. Una singura. Apai, a fost de ajuns sa imi devina acum obsesie. Daca intra cineva in camera, ii vad capul in forma de macaroon (asa se cheama prajiturelele astea dementiale) si ochii ca doua picaturi de caramel sarat. Ieri, pentru un moment, mi s-a parut ca somonul din tigaie e de fapt o halca generoasa de prajitura-macaroon. La ora 16 cedasem.

Am rugat pe cineva care avea drum spre cofetaria pacatelor mele, sa imi ia doua bucati. Poate cand le vad, nu le mai vreau, ma minteam. In jumatate de ora, aveam sa aflu ca tot universul a complotat ca eu sa nu imi mai adaug un colacel la colectia de pe talie – magazinul delicios era inchis! Nu-mi amintesc niciodata visele, dar nu m-ar mira sa fi visat azi-noapte ca lucrez pe o plantatie de macaroons dintr-astea.

Daca ma gandesc bine, 87% dintre dietele mele au murit asa: le-am tinut o vreme, apoi a venit un Paste deosebit, un Craciun unic, o zi rotunda, am gustat zaharuri si dupa o saptamana eram din nou cu ele in bot, biruita de ispita. Numai ca de data asta – multumesc Zeului Magazinelor Inchise Lunea – ma lupt cu diavolii caramelizati si sper sa-i dovedesc.

Ma duc sa ma intretin cu o urda, ca sa imi tin stomacul ocupat. Acum, fiti sinceri cu mine. Numai eu patesc asa? Sunt o exceptie trista a curelor de slabire sau toti vrem sa mancam toata mana de ciocolata dupa ce ni s-a intins un deget, la o ocazie speciala?