Nununu, nu m-am apucat sa va cant colinde acum in miez de ianuarie, ci vreau sa impartasesc cu voi o greseala din care, cu siguranta, aveti de invatat. Trebuie sa va marturisesc ca ieri dimineata, fara ca voi sa aveti habar, am luat micul dejun…impreuna. Da da da, eu si voi toti si Facebookul si blogul si tastatura pe care am reusit – chiar nu stiu cum – sa nu scap strop de miere.

Cu o mana mai scriam ceva la textuletul despre cantar, cu un ochi eram pe conturile de pe retelele de socializare, iar gura manca si ea automat saraca. N-am savurat masa aceea, n-am inteles mai nimic din ea, caci eu eram in iuresul onlineului  (in plus, mai incepuse si o melodie simpatica la televizor, asa ca ma mir cu nu am tasnit cu untul in mana sa dansez). Cand am terminat portia – portie mare, nu gluma – parca nu as fi mancat nimic.

Astazi am schimbat placa. M-am trezit frumos, mi-am luat o jumatate de ora numai pentru mine, cafea si farfurioara cu micul dejun. L-am savurat in tihna cu soarele pe fata, am simtit fiecare mestecatura, nu am trecut ca gasca prin apa sau, deja putem spune ca Pofticioasa prin miere (ieri). Portiile din aceste doua dimineti erau menite sa fie identice, dar, ce sa vezi, astazi, cand mancam, nu alergam pe mii de campii cu mainile si cu mintea, m-am saturat mai repede, n-am terminat tot si nici nu mi-a mai dat foamea ghiont dupa jumatate de ora.

Ce vreau sa va spun e ca atunci cand mancati, apai dragilor numai asta sa faceti.  Nu se prabuseste Romania daca ne luam pauze mititele de masa, nu o sa vedem dupa ce golim farfuriile niste gauri mari in cer, zau. Studiile de toate felurile si culorile spun ca cei care mananca „neautomat”, constienti de fiecare inghititura, consuma mai putine calorii si, in plus, se si bucura de momentele acelea de pace. Ia, incercati si vedeti daca nu-mi dati dreptate. Sau poate ati simtit-o deja pe pielea voastra. Povestiti-ne.