FullSizeRender-2

Nu stiu cum v-ati inceput voi ziua, dar eu mi-am inceput-o facand yoga cu David. Un spanioloi (cred) simpatic, instructor pe siteul-comoara pe care l-am descoperit in weekend si de care NU ma mai pot dezlipi: www.ekhartyoga.com. Mi-a placut atat de mult ideea unui site cu mii de videouri cu clase de yoga pentru toate gusturile si mofturile, incat am pornit inca de luni chitita sa fac cate un program macar o data la doua zile. Si, pana acum, am reusit, spre uimirea retrieverului meu Dexter pe care l-ati vazut mai sus si care este uluit nevoie mare de activitatea mea intensa de la 6 dimineata. Caci da, ma trezesc pe la 6 ca sa pot face cele aproximativ 30 de minute de yoga, apoi o scurta meditatie, un dus, o cafea si la treaba!

Nu sunt cea-mai-infocata-practicatoare-de-yoga: ba ma duc saptamanal, ba o data pe luna, ba o data la cateva luni. Dar imi place. Iar dupa excursia din decembrie din India – despre care nu v-am povestit – practic yoga cu si mai mare tragere de inima. Cand am dat peste siteul de care v-am spus mai sus, m-am simtit ca si cum m-ar fi lasat cineva in galeriile Lafayette cu un card doldora de bani, ca si cum as fi avut 6 ani si Mickey Mouse mi-ar fi deschis el insusi portile de la Disneyland, ca si cum cineva m-ar fi invitat intr-o cofetarie si mi-ar fi spus „vezi rafturile alea pline de prajituri? goleste-le, caci aceste prajituri nu ingrasa absolut deloc, sunt modificate de oamenii de stiinta!”. Mi se pare absolut minunata ideea fondatoarei Esther Ekhart (ii ador accentul) de a aduna laolalta peste 30 de instructori internationali de top in aproape 2.000 de videouri cu 19 stiluri diferite. Iar oamenii filmeaza incontinuu, asa ca zilnic este updatat continutul.

FullSizeRender

Siteul e pe bani – mi se pare absolut firesc – au acum o oferta in care platesti 1 euro in prima luna si apoi cate 12 sau direct 99 de euro pentru un an, dar cum ma stiu poate nu chiar regina, dar printesa lenevelii da, am zis sa incep cu videourile gratuite (au multe) ca sa vad daca am disciplina necesara unui abonament, daca ma pot obisnui cu dimineti pline de voci care sa ma indemne la miscari de yoga din ipad. Acum, 2 dimineti nu inseamna un obicei, dar sunt tare entuzismata si cred ca ma voi abona – imi mai dau o saptamana sa vad daca ma tin de treaba. Iubesc senzatia dupa cele 30 de minute de yoga plus vreo 15 de meditatie cand ies pe terasa dormitorului si inspir aer rece de padure, intr-o corp incalzit si pregatit de o noua zi.

FullSizeRender-3

Chiar va rog sa inspectati siteul cu yoga pentru acasa si sa imi spuneti cum vi se pare. Poate stiti si voi siteuri-comoara pe care ni le puteti impartasi. Daca nu, macar spuneti-mi ritualul vostru magic de dezmortire dimineata. Hai, s-avem o zi grozava!

There is also a new experimental procedure, the drug-eluting stent or DES, which uses tiny mesh tubes made of metal inserted into the pudendal arteries to open them and allow blood to flow more freely.