Incerc foarte tare cu acest blog nu sa va dau (false) solutii minune, caci v-am mai spus-o si v-o repet, ele chiar nu exista, ci sa va fiu de folos cumva cu experienta, cu boacanele, dar si cu esecurile mele in privinta slabitului si mentinutului la o greutate onorabila, „aplaudabila”.

Ma gandeam in aceasta dimineata care ar fi, sa zicem, 3 situatii in care regimul meu alimentar sanatos si de talie topitor, a avut de suferit din cauza greselilor pe care le puteam evita. Acum, ca am, vorba aceea, mintea de pe urma, am sa vi le insir si voua, in speranta ca va vor fi de mare folos si ma veti pomeni cu drag.  

1. Cand nu am avut cumparaturi bune/sanatoase/leguminoase/fructoase facute. Cand ziceam ca sunt la dieta, dar ma prindeau zile cu frigiderul gol, apai atunci a inceput calcatul stramb. Am pus aceasta greseala la punctul 1) pentru ca tot vine week-end-ul si il puteti folosi si pentru aprovizionare.

2. Cand nu am mancat micul dejun. Sau, in general, cand am sarit peste vreo masa atunci cand imi era totusi foarte foame, dar alte treburi pareau mai importante (fals!). Organismul meu intra intr-o panica de tipul „unde e mancarea, vreau mancare acum!”, incat numai de alimente bune nu-mi ardea mie – orice se nimerea era bun de mestecat.

3. Cand ma antrenam mult la sala, dar imi mentineam portiile de pe vremea cand nu faceam miscare. Am patimit rau de tot prin Franta din cauza aceasta. Am dat in pofte din cele mai mari si am avut cateva derapaje urate, pentru ca, in loc sa imi ajut organismul suprasolicitat, eu il hraneam cu mai putin decat avea nevoie, asa ca peste cateva zile clacam si incepeam sa mananc portii enorme din produse nu tocmai de regim. Aveti mereu grija sa existe un oarecare echilibru intre cat ardeti prin sport si cat mancati.

Pe voi ce greseli v-au costat, in timp, intreruperea dietei?