Hai ca sunt culmea culmilor din Culmenia. Am fost cuminte in Franta – in patria cruasantelor am pierdut 14 kg – am fost si mai cuminte in Romania in care abia am gasit locuri decente cu mancare neinecata in uleiuri, s-apoi am sosit aici in IuEsEi (USA) unde, dupa ce m-am ingrozit de ingredientele tip tampenii, m-am infipt chiar in acele porcarii. Adica m-am prostit cu burgeri sososhi (traducere: plini de sosuri), cu chipsuri de 145 de feluri, cu inghetata – galeeeeeeti intregi de inghetata – , cu unt de arahide – topi-l-ar focul ca bun mai e – si cu cate si mai cate. Le inghiteam si ma gandeam in sinea mea „bleah, ce mizerii”, dar zau daca ma opream. Asa sunt eu in perioade de schimbari, perioade in care ma da stresul afara din casa – ma consolez numai cu orori alimentare.

Dar iata ca tot consolandu-ma eu asa de vreo 4 zile, pac, vad pe cantar plus 4 kilograme. Sa ma ia ametelile, sa sun la 911 si alta nu. Pai cum?! Silueta mea ridicata in slavi, admirata pe 2 continente, invidiata de zeci de ochi dispare asa pur si simplu de la niste imbuibari care nici macar nu-mi fac cine stie ce placere???!!! Nununu, STOP JOC. Si uite asa am reinceput de cateva ore stilul alimentar care m-a consacrat (aveti poza cu micul dejun si cu pranzul).

Nu pot sa va spun cat de rau mi-a fost toata ziua (de altfel, toate aceste zile) si cat de greu m-am urnit sa fac si ceva miscare. Am alergat putin peste 5 kilometri cu limba scoasa, cu respiratie a la Ghita (exact, purcelusul pe care deja ne gandim cum o sa-l sacrificam de Craciun), cu jdemii de pauze si dureri in stanga-dreapta-stanga-dreapta. Sa-mi fie rusine! Cum sa muncesti domnule atata si apoi sa strici totul intocmai ca o Joiana care da cu copita in caldarea abia umpluta cu lapte proaspat?! Sper ca sunt si victima unei glume proaste din partea cantarului care siguuuur exagereaza – dar hai, nu sunt 4, insa 2 jumate, 3 kile tot sunt.

Eu doar atat va rog: stati cu ochii si cu gura/tastatura pe mine si nu ma lasati sa stric bunatate de talie pe gunoaie alimentare americane. Nu vreau sa arat ca in fotografia de mai jos, pentru nepotii mei. Contez pe voi, da? A, e un bun moment sa-mi spuneti cum va motivati voi sa va reapucati de regim. Ce va pune rapid motorasele in miscare si va face sa nu va mai uitati in urma la ambalajele de bomboane?