small-portion

Ma intorc aseara de la sala si ii dau un sms antrenorului meu: am voie un pahar de vin? Lasa-ma sa ma gandesc, imi raspunde. Apoi, continuarea: NU! Iar eu, ii scriu inapoi: m-am saturat de toate restrictiile astea, nu paine, nu dulce, nu vin, nu nimic, ma simt ca o puma la zoo! Normal ca am baut un pahar. Si mai bausem unul si cu o seara inainte fara stirea dumnealui. Sunt de o cumintenie deocheanta si vine el sa imi strice mojo-ul dietetic cu o portie mare de restrictii cu extra topping de amenintari. Ei, comedie, cum zicea bunica mea!

M-am saturat sa aud de diete tip lesa care nu te lasa sa iesi din niste sute de grame sau care te urmaresc si noaptea cu liste luuuuungi de alimente interzise. Nu poti trai doar in N-AI VOIE LAND daca vrei ca toata chestia sa dureze. Iti trebuie bun simt alimentar si o incredere oarba in senzatia ta de satietate. Motivul pentru care dietele cu multe interdictii nu functioneaza este tocmai acesta: ca se bazeaza pe interdictii. Se spune ca trebuie sa ii dam corpului 3-4 saptamani sa inceapa sa isi aminteasca exact cine e, de ce face umbra pamantului si cat vrea sa manance. Normal ca in primele zile dietetice nu te vei putea opri la portii mici, dar vei fi surprinsa ce m-am-saturat-multumesc-uri vei spune dupa 3 saptamani de corectitudine culinara.

Interdictia nu functioneaza si pace! De asta ne si ingrasam inzecit, insutit, inmiit dupa ce iesim din corsetul unui regim: pentru ca am tinut minte toate NU AI VOIE-urile si vrem razbunare pentru ele. Si mancam, necontrolat, tot ce nu aveam voie nici macar sa gustam inainte. Asa ca, aveti incredere un mine, dati-va o luna de mancat corect si apoi ascultati-va propria voce. Daca vrea vin, turnati-i, daca vrea o praji, dati-i jumate de portie. N-o sa se faca gaura nici in cer, nici in cantar. Aveti incredere in corpul vostru ca stie bine de tot ce face cand trece la mansa.

P.S. Draga antrenorule, in seara asta beau deja al doilea – si ultimul – pahar de vin. Sa nu te aud!

red-wine-large