Am avut un vis ciudat. Se facea ca traiam in anul nu mai stiu care, in trecut, nu in ce va sa vina, si inventasem un „leac” pentru sunculite omenesti. Am pus ghilimele pentru ca stiam prea bine ca nu va functiona, dar ii faceam reclama cu zambetul pe buze (si, credeti-ma, am un zambet…!) si lumea il tot cumpara. Pana sa vina zorii peste mine, sedeam pe o avere.

La trezire, mi-am amintit de textul simpatic pe care vi l-am scris AICI, cu niste repere din istoria dietelor, despre niste diversi care le-au vandut oamenilor gogosi, chipurile, neingrasacioase. Si am cazut indata pe ganduri.

Visul meu de azi-noapte si articolul acesta nu ar fi fost posibile daca noi n-am fi niste lenesi si jumatate (ba nu, chiar si trei sferturi!) si daca n-am tot sta sa ne pice para malaiata si slabareatza ca lui Natafleata.

art-fat-motivation-pictures-Favim.com-631001

Oameni buni si frumosi (dar cam puturosi si mofturosi), NU exista leac-minune la criza kilogramelor in plus. Altfel, i-am vedea pe cei care si l-ar permite, trasi printr-un inel cu multe karate. Nu a inventat nimeni nimic care sa ne scoata din amortirea obezitatii peste noapte. Nu sta nicio pastila pitita pe nicaieri si doritoare de publicitate la nivel mondial. Dar, sta in noi, in toti, pitit bine, un om ambitios si doritor de o viata schimbata, de care, daca am trage un pic, am avea numai de castigat.

Stiu, nu vreti sa cititi asta, vreti solutii mai intortocheate si mai ciudate, dar imi pare rau sa va anunt: singura, repet, singura cale sa va eliberati de cojocul kilogramelor, cu toate complicatiile lor medicale si sociale, este sa manancati sanatos (fructele si legumele sa fie reginele meselor) si sa-i cereti sportului iertare in genunchi. Cheia succesului, de care tot cititi prin reviste, este, de fapt, bine ascunsa in voi, nu in vreun laborator, cutie cu produse minune sau carte revolutionara. Cu cat lasati sa treaca mai mult timp pana acceptati asta, cu atat mai bine pentru industriile si indivizii care umbla cu cioara slabita – pardon, vopsita…

P.S: Stie cineva ce inseamna cand visezi ca inventezi un leac pentru slabire? Imi trebuie un dictionar de vise dietetice 🙂