• In perioada anilor 3100 inaintea erei noastre, egiptenii au inceput sa creada ca otetul de mere este ajutator in slabit. Si azi mai auzim teoria asta.
  • Prin 1600 in era noastra, in Asia de Est, oamenii ajunsesera sa creada ca un sapun cu ierburi din mare iti poate sculpta talia daca te speli regulat cu el. Nu se stie cat s-au subtiat, dar este cert ca erau tare curati 🙂
  • La inceputul anilor 1900, era populara dieta cu tenii, adoptată chiar şi de celebrităţi, printre care şi de cântăreaţa de operă Maria Callas. Nu intru in detalii despre aceasta grozavie, e lesne de imaginat cat de mult rau le-a facut celor care au incercat-o.

  • Pe la începutul secolului 20, americanul Horace Fletcher a decretat că una dintre cele mai eficiente diete din lume este aceea în care mesteci şi scuipi. „Curentul”, imediat adoptat la nivel mondial, a purtat denumirea de „fletcherism” şi s-a bazat pe aceea că mâncarea trebuie mestecată cât mai mult, până toată „bunătatea” este extrasă, după care bolul alimentar format din fibrele rămase este scuipat. Nu puţine erau petrecerile adepţilor „fletcherismului” la care mesenii erau cronometraţi pentru a se asigura că au mestecat suficient (cam de cateva sute de ori).
  • Prin 1961 un domn numit dr. Herman Taller a pretins ca uleiul de sofranel are puterea magica de a… anula caloriile. Adica mananci cat vrei, bei din el si e ca si cum nu ai fi mancat nimic. Cand va opriti din ras, aflati ca omul a fost condamnat in escrocheria asta.