Iubitele mele, dragele Pofticioasei, nestematele mele culinare – savarine, amandine, torturi de toate formele si in cat mai multe etaje, bombonele cu toate aromele pamantului, ciocolata in 1.789.667 de feluri si arome – voi nu trebuie sa vedeti niciodata textul pe care incep sa il scriu acum. Pur si simplu mi se rupe inima de voi, dar n-am ce face, concluzia este cat se poate de clara: nu avem nevoie de creme scumpissime, nu avem nevoie de cosmeticiene care sa ia si pielea de pe noi cand le achitam serviciile pentru te miri ce tratamente de infrumusetare-intinerire, nu trebuie sa facem cine stie ce sacrificii in dieta – s-a descoperit modalitatea in care putem arata cu 20 de ani mai tinere, fara sa se fi atins vreun bisturiu de noi, fara sa nu mai stim cum ne cheama de la atatea regimuri severe. Trebuie doar sa renuntam la zaharul din alimentatie. Spun „doar”, insa sufletul imi plange in hohote.
Presa britanica ataca subiectul si o pune in centru pe numita Wendy Powell, o femeie de 40 de ani care atunci cand isi spune varsta nu este niciodata crezuta. O sa o vedeti la final, intr-o poza preluata de la Daily Mail.ย
Cucoana, antrenor personal si mama a doi copii, sustine ca aspectul ei intinerit se datoreaza numai si numai faptului ca a spus „adio, zahar!” acum 11 ani. Voia sa isi ia un avant in meseria de antrenor si sa scoata o vreme zaharul din meniu, iar cand a vazut cat de bine ii face asta aspectului ei fizic si mai ales calitatii pielii, a mentinut schimbarea. Doar era mai buna, spune ea, decat orice solutie cosmetica pe care o gasise.
Acum, descoperirile femeii sunt sustinute de stiinta. Cercetatorii de la Leiden University Medical Centre din Olanda ลi Unilever din Marea Britanie au masurat nivelul zaharului din sange la 600 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani siย au anuntat: exista o legatura directa intre cantitatea de zahar din sange si felul in care arata persoanele in varsta. O comisie de 60 de persoane a analizat pozele participantilor la cercetare si a reiesit ca oamenii cu un nivel al zaharului crescut erau catalogate ca fiind mai batrane decat celelalte. Oย crestere a nivelului zaharului din sange cu 1 mm/l adauga la varsta persoanei respective inca 5 luni.
mai mult de 30 nu arata . in niciun caz nu isi arata varsta reala , 40 . si eu am renuntat la zahar acum o luna , deoarece am glicemia prea mare . ba chiar am fost nevoita sa incep si un regim , si trebuie sa marturisesc ca ma simt mai bine fara coca-cola , mancare prajita , cartofi, dulciuri.
De acord cu tine, Alexandra. Un regim fara toata lista aia de alimente „negative” te face sa te simti excelent. Dar pofticioasa din mine se gandeste asa: chiar o vesnicie fara un ceva dulce? Desigur ca se poate. Sunt convinsa. Eu doar ma alint ๐
Mai draga, dar mierea se pune? Adica renunt la zahar, dar pot bea cafea cu miere?
zaharul poate fi inlocuit cu succes cu extract de stevie, miere, sirop de artar sau alti indulcitori naturali care nu sunt nocivi.
Pai eu zic ca si aia e de taiat. Ca e plina de zaharuri, pe langa toate cele bune – vitamine, minerale, enzime, acizi organici. Gandeste-te numai la un borcan de miere zaharisita. Si, oricum, aia din Romania, dupa cum am vazut de atatea ori la TeVeu e, de fapt, zahar topit si deghizat in miere. Trist.
Siropul de agave e foarte in voga aici in Franta.
Studiul acela, din ce scrie acolo, se bazeaza pe o corelatie, asta il face foarte usor de contestat. Adica faptul ca persoanele cu concentratie ridicata de zahar??? in sange (poate cu glicemie ridicata) arata batrana poate insemna o multime de chestii.
Cum a ajuns la glicemia aia ridicata? Poate mancand dulciuri sau poate mancand paine sau poate ca e diabetica din diverse cauze. Sigur ca o persoana insulino rezistenta ajunge sa arate mai batrana in primul rand pentru ca asta este o cauza a sedentarismului si a unui regim alimentar defectuos. Sigur ca e mai important ce mancam decat ce crema intindem pe fata pentru ca celulele noastre se hranesc cu mancare.
De altfel cremele contin majoritatea parabeni care sunt foarte nocivi pentru intreg organismul si ne dezechilibreaza hormonal.
Sa banam mierea(in cantitati normale 1 2 lingurite pe zi) din dieta pentru motivele astea mi se pare anormal.
Sa avem nevoie de studiul asta sa concluzionam ca zaharul e nociv mi se pare amuzant. Clar ca e nociv este cancerigen si destabilizeaza intreg organismul prin explozia de insulina.
Procesul de zaharizare al mierii este perfect natural si nu inseaman nimic in ce priveste calitatea ei.
Faptul ca exista excroci in piata mierii nu inseamna ca nu poti sa iti gasesti o sursa de incredere si sa beneficiezi de calitatatile ei in continuare.
Ce inseamna insulinorezistent, cum ne afecteaza capacitatea de a ne mentine o greutate normala si inevitabil sanatate si aspectul placut am scris aici mai pe larg, daca intereseaza pe cineva.
http://www.crossthelimit.ro/2012/01/de-ce-este-uneori-aproape-imposibil-sa.html
E un studiu facut cum sunt mai toate in ultima vreme, destul de superficial.
Stiam de ani ca zaharul e nociv, nu au venit sa ne anunte acum olandezo-britanicii respectivi. Cred ca doar au potrivit cumva povestile – a duduii si a unei „cercetari”.
Eu personal nu am strop de incredere in mierea de pe rafturile din Romania (exceptie apicultorii netradatori), insa nu ii contest calitatile, in general. La regim fiind, o evit totusi din cauza zaharurilor.
Eu cred imi doresc sa imbatranesc… si eu am o relatie aparte cu iubitele tale care nu au voie sa citeasca textul… Cum o sa mai fiu bunica daca ma vor alerga prin oras toti tinerii de 20 de ani? ๐ E normal sa imbatranesti frumos.. e sexy sa ai un rid si totusi sa iti pastrezi feminitatea, sa se vada anii din spate si evolutia ta. Admir enorm oamenii care pot face chiar atatea sacrificii pentru a trai cat mai sanatos, insa trebuie sa mai pot gresi… sau poate tin la a-mi linge degetele cu pofta prea mult!
Nici eu nu am incredere, asa ca imi cumpar miere de la o cunostinta care are stupi.
La regim fiind probabil ca nu strica sa o eviti, totusi sa pui pe aceeasi lista si faina si cerealele integrale, stiu ca sunt promovate ca sanatoase dar nu sunt ;).
:))) Ina scumpa, inteleg perfect ce spui. Suntem in aceeasi tabara.
Pentru crossthelimit: le-am pus si pe ele pe lista. Pana acum cateva zile, mancam si miere si faina si cereale integrale. Si, regimul meu debutat spre jumatatea lui februarie, tot stagna si stagna si stagna. Atunci am renuntat la ele si vad ca sutele de grame incep sa isi ia la revedere de la mine, din nou.
Ai grija si la miscare pentru ca sutele alea de grame sa fie chiar din grasime si nu din pretioasa masa musculara.
Voi avea. Rusine sa-mi fie daca nu voi profita de cei 8 km de faleza unde toate lumea se ingramadeste sa alerge. Mersi de sfaturi!
Si pt ca esti pofticioasa na si un studiu, tot d-asta de face corelatii, dar macar asta o sa te faca sa te bucuri :D.
http://www.sciencedaily.com/releases/2012/03/120327091227.htm
๐ eu sunt exceptia acestui studiu. of.
Am citit si eu asta.Sunt foarte trista.De atata suparare..am macat vreo 2 trufe ๐
Vaaai, trufe! Deloc nu ma ajutati in vremuri de dieta, mai fetelor ๐ Sa-ti fie de bine, Ralu.