Cine are de dat jos cateva sute de grame este suficient sa treaca printr-un stres mai mic si sa se mute, sa spunem, cu mai multi colegi intr-un apartament. Cine vrea sa dea peste un kilogram ii poate raspunde DA iubitului cand ii propune sa tina setul 2 de chei. Cine are un surplus de cam 5 kilograme n-ar fi rau sa incerce mutatul intr-un alt judet. Iar cine trebuie sa scape de o si mai mare greutate, poate incerca, asa ca mine, mutatul in alta tara.

Radem, glumim, dar de cateva zile, de cand operatiunea “Caratu’ & Impachetatu’” a inceput sa se urneasca, nu mai pot manca aproape nimic. Pranzul nu mai exista, iar din cina mananc sfertul sfertului. Un kilogram s-a dus cat ai spune “sac”, “cutie”, “geamantan”.

Si stand eu asa mai zvelta pe cantarul mirat, am vrut sa aflu dintr-o cautare pe prietenul nostru Gugal, cam cate calorii arzi scrum, atunci cand te muti (ce idei ii vin omului la oboseala!). 

Si unde spuneti ca am gasit o lista intreaga ce poarta semnatura Harvard Medical School, care ne anunta cate calorii consumam in functie de greutate cand facem diverse. Cifrele sunt valabile pentru 30 de minute din respectiva activitate. De pilda, un om de aproximativ 56 de kilograme, scapa in jumatate de ora de carat cutii, de 210. Daca e mai durduliu, in jur de 70 de kilograme, pierde 260 cal. Daca trebaluieste pe langa mobila mai trece un minus pentru 180-223 cal, iar cand despacheteaza este mai “usor” cu 105-130 cal.

Imi creste inima de bucurie si imi scade indicele de masa corporala cand ma gandesc ca astazi e ziua mare a mutarii. Fug sa le rad in fata unor sute de calorii, care nu vor mai apuca sa se vada colacei.

P.S. Am descoperit in datele celor de la Harvard ca daca dorm ard intre 18 si 23 de calorii, daca (va) scriu o jumatate de ora la computer dispar intre 41 si 51, iar in cazul in care ma joc de-a bucatareasa dau gata pana la 186 de calorii intr-o ora.

la revedere, camera draga

Tagged in:

,