4ae136e31d96d29912ced82da0121af2

Intai de toate, sa tinem un moment de reculegere pentru toate taliile sculptate disparute subit dintre noi, in ultimele zile. Sa le fie amandina usoara! Caci da, dragilor, e vacanta all-inclusive – cu soare, mare, prieteni si kilograme in plus. Cred ca pot sa va numar pe degetele de la o mana pe aceia care v-ati dus pe ici, pe colo si nu ati socat uimit cantarul la intoarcere. Si vorbesc si inclusiv de domni, caci zilele trecute cand ma antrenam mai de zor la sala, am ascultat un barbat plangandu-se cam 40 de minute despre cat de mult a mancat el in Grecia si cate kilograme a pus si cat de greu ii este acum sa isi reintre in forma si cate calorii consuma acum zilnic ca sa ajunga la greutatea apusa si cate si mai cate…

Am jucat in filmul asta prost „Vacanta si kilogramele” de nenumarate ori. Si mereu am avut rol negativ. Am fost aia care nu s-a putut abtine de la nimic, care aproape a modificat usa ca sa incapa prin ea la intoarcere, care a mancat peste masura si dupa revenirea din concediu, de amaraciune ca s-a rotunjit. Au fost ani la rand cand vacanta de vara pur si simplu m-a dat peste cap, kilogramistic vorbind. Dar asta nu se mai intampla de o vreme.

63ed22b1584e30924368235b05fe901a

Italia a trecut peste mine cu doua kilograme pe plus, acum topite. Franta a mai adaugat si ea unul, biruit cu mult sport „apres”. Sunt mai slaba in clipa asta in care va tastez decat eram acum o luna, inainte sa pornesc spre cele doua destinatii. Si sa nu va inchipuiti ca am umblat cu matanii dupa mine sa ma rog sa ma fereasca de ispite culinare. Ce-am vazut si am poftit am „servit”, vorba ceea gresita. Le multumesc, pe aceasta cale, prietenilor mei de mare nadejde: Cumpatata Cumpatare, Sportul cel Istovitor si Hainutelor-celor-mici-si-noi-in-care-zau-e-pacat-sa-nu-mai-incap.

Voi cu ce amintiri dietetice sau nedietetice reveniti de prin vacante?

unnamed-4