Si eu – ca alte milioane de pamanteni – sufar de google-ita. Adica, atunci cand incep sa-mi dea tarcoale diverse simptome tzop pe internet sa dau tarcoale paginilor care mi-ar putea sugera ce afectiune poate fi. Nu se intampla de ieri, de azi, se intampla de cativa ani si va pot spune ca am facut cel putin trei medici stimabili sa rada in hohote cand au auzit ce credeam eu ca am dupa ce citisem ore bune felurite site-uri. Ei radeau, eu plansesem. Am si scris in revista „Ce se intampla, doctore?” un articol in care imi marturiseam googleita cronica si promiteam ca ma vindec, dar intre timp am descoperit ca nu prea exista leac.

Instinctul (modern) ne impinge pe toti sa butonam tastatura atunci cand ceva in organism nu ne da pace. Pana aici toata lumea ne intelege si ne sustine. Ce este in neregula e faptul ca ne luam informatiile  – cruciale, de altfel – de pe site-uri fara niciun fel de documentare ori de atestare. Tocmai de aceea m-am bucurat ca un copil cand am descoperit ca cei de la reteaua privata de sanatate Regina Maria au facut o chestie mai mult decat inspirata. Au spus asa: oamenii oricum intra online sa caute primele informatii indata dupa simptome, de ce sa nu le dam date de calitate, pe care intr-adevar se pot baza, care, folosite corect, nu ii pot duce pe piste gresite si care sunt verificate si rasverificate de cei mai buni dintre cei buni – expertii de la Harvard Medical School.

Harvard Medical School

Harvard Medical School, locul de unde vin informatiile pretioase

Asa ca Regina Maria a semnat un parteneriat pentru furnizare de continut medical premium cu Harvard Health Publications – adica, pe siteul reginamaria.ro, intr-o noua sectiune, sunt postate in exclusivitate pentru Romania toate studiile importante, articolele bine documentate, video-urile interesante si sfaturile intemeiate ale oamenilor de stiinta de la Harvard. Nu stiu cum vi se pare voua, dar eu numesc ideea mi-nu-na-ta.

Asadar, acum, pe siteul retelei de sanatate, expertii de la Harvard dau sfaturi pentru o viata cu adevarat sanatoasa. Pentru fiecare sfat, au ani de experienta si cercetare in spate, asa ca bazati-va pe ce va spun. Pe langa rubrica „sfatul zilei”, care pe mine ma poarta zilnic pe site, caci e tare simpatica, gasiti acolo articole utile pe teme de la sanatatea femeii (extrem, extrem de interesant tot ce e la acest capitol), sanatatea copilului, sanatatea pielii…  Cat de curand vor fi disponibile si ghiduri interactive, care, cu ajutorul simptomelor indicate de noi, ne vor sugera variante plauzibile de diagnostic.

Recunosc ca de cand am descoperit sursa asta de informatie, sunt zi de zi pe site – am aflat, de pilda, de ce e bine sa ma duc caut fructele de padure pe tarabele din piata Matache, ia uitati AICI ce minuni fac pentru inima, am aflat de ce plimbarile sunt benefice in special pentru femei, detalii AICI, am descoperit un articol extrem de util pro si contra ciocolata, il gasiti AICI, am citit cu ingrijorare despre legatura dintre un anumit tip de cancer la femei si bauturile carbogazoase, amanunte AICI, am descoperit si vreo 7 moduri simple de tot in care pot sa fiu mai activa, deci sa topesc niste nesuferite de calorii, gasiti lista AICI.

Ce mai tura, vura, sunt nenumarate articole utile acolo, pe care va las sa le descoperiti, nu va mai tin! Vorba lunga, saracia omului care vrea sa intre repede pe Regina Maria.

unnamed-4