La prima vedere, nu mare lucru. Doua saptamani e o perioada mititica si pentru rezultate demne de lauda pe cantar si pentru binele organismului care redescopera, probabil, nutrienti cam uitati. Si totusi, aceasta excursioara pariziana mi-a aratat ca, de fapt, cele 14 zile de mancat cumpatat, echilibrat si de mers la sala au schimbat destule in mine.

Intai si intai, mi-au schimbat toleranta la marimea portiilor. Inainte de ele infulecam intocmai unui monstru scapat din cusca prin frigider sau prin restaurante. Acum, senzatia de satul ma tragea de maneca mult mai repede. Si eu ma opream caci imi aminteam din vremurile trecute cat e de rau sa mananci dupa ce organismul iti spune stop, cat de mult te plangi dupa aia ca nu te-ai oprit la timp, cat de fara gust sunt alimentele pe care le consumi desi organismul tau nu mai are niciun chef de ele in acel moment.

Apoi, cred ca v-am spus inainte de a pleca, domnul Cantar m-a binecuvantat cu un minus 1,3 kilograme. Nu e exceptional, dar nici de lepadat. In plus, hainele incep deja sa joace putintel pe tine dupa cele 14 zile si, de drag, nu iti mai vine sa le umfli la loc cu zaharuri si alti demoni.

Si, in final, sa stiti ca gusturile se modifica chiar si dupa o asa perioada scurta. N-am mai cautat deserturi ca disperata prin tot Parisul, nu mi-am mai comandat altul cand am vazut ca unul nu e bun deloc, nu am mai insistat sa vanez stiu eu ce prajiturenie prin tot cartierul. Poftele nu m-au mai inconjurat, iar asta m-a facut tare multumita. Zici doua saptamani si ti se pare o nimica toata. Si cand colo, s-au schimbat atatea. In bine. N-ati simtit si voi asta (candva)?