• Turistii mananca ENORM la micul dejun servit in hoteluri – stanga, dreapta, fata, spate, oriunde ma uitam, vedeam farfurii care se umpleau de cel putin 3-4 ori cu diverse. Consuma atat de mult pentru ca sunt serviti si pentru ca nu se obosesc ei, a venit o varianta de raspuns in care totusi eu nu cred prea tare. Pur si simplu asa fac mereu, parerea mea. Am trait cu impresia ca eu mancam multicel prin concedii/vacante/escapade, dar am descoperit cu uluire ca am fost super-depasita. 
  • Combinatia carne-cartofi, cea atat de blamata de vocile nutritionistilor, a predominat in farfuriile frantuzesti pe langa care am trecut. Pe drum spre tara, in avion, am citit un articol in care nu stiu ce expert spune acum ca de fapt combinatia nu e rea, trebuie doar sa ai grija la cantitate si temperatura de preparare. Nu stiu voi, dar eu una nu mai pot cu variante acestea care se schimba de la luna la luna si sunt mereu cu josu-n sus astfel ca nu mai ai habar ce e rau sau ce e bine.

ca de exemplu

  • Am si cateva constatari care tin de gust si pe care, chiar va rog, sa le contraziceti daca vedeti/gustati lucrurile diferit: ratza e divina, melcii neplacuti – nu m-am impacat deloc cu gustul lor, supa de ceapa buna de pus la capitolul „retete de furat”, salatele cam chele, iar foie gras-ul tres bon. Iar de maine gata. Uitam marele Paris despre care v-am scris si AICI si revenim cu aventurile Pofticioasei din micul Paris.