3945816676_c3866aba6d_o

Am bolit in ultima vreme, v-am mai spus printre picaturi, v-o confirm acum. Am bolit si, boala, este unul dintre marii inamici ai unei diete sanatoase, cel putin in cazul meu. Cand ma simt cuprinsa de febra sau de dureri, parca nimic nu ma consoleaza mai tare ca o felioaie de tort cu bezea. Stiti voi… se instaleaza senzatia aceea de dorinta de rasfat, doar suntem bolnavi, combinata cu pofte care in conditii normale de sanatate n-ar trebui sa apara sau sa invinga. Daaar, cand te vaiti de diverse, meriti un premiu dulceo-prajit, nu? Ei, m-a incercat din nou sentimentul vineri seara.

Dupa o saptamana grea de munca si ne-simtit bine, mi-am zis ca in uichendul in care tocmai pasesc (adica ala care tocmai a trecut), o sa ma doara in cot de mancat bun si corect. O sa ma rasfat si eu cu un ecler, doua, o sa imi dreg vocea de miloaga si poate o sa obtin pe o tava la botul calului chiar si un meniu de la un fast-food care imi bantuie visele culinare, ce mai, o sa o fac lata! Ma rog, corect ar fi, o sa le fac late, pe ele, pe solduri.

common-headache-disorder-in-summer-2

Dar, ce sa vezi! Cand sa-mi iau avantul mai mare si sa gust diverse chestiuni alimentare-ispititoare puse in fata-mi, nu simt nicio tresarire. Dupa cateva luni de mancat numai dupa principiul „sa fie sanatos, sa nu ma otravesc mancand” – adica, pe cat posibil, cat mai putine E-uri, coloranti, aditivi, mai fara zahar, grasimi putine si alti demoni – toate platourile pentru care in trecut as fi facut o crima demna de stirile de la ora 5, nu mi-au mai spus nimic. NIMIC. In loc sa ma gandesc ca ce gust misto au cumetrele prajituroaice sau stimabilii cartofi prajiti, eu insistam pe cat de rau mi-ar face consumul lor. Ma tot intrebam  – chiar vrei sa mananci aia? Si m-am tinut mai tare ca stratul de bezea pe tortul ala de ma dadea pe spate candva. Ferm convinsa ca nu-mi vor face absolut niciun bine, le-am intors spinarea. Fara calorii calculate, fara suspine in sufletul gurmand, fara regrete. Concluzia: oamenii se schimba. Chiar si aia pofticiosi.