Mi s-a intamplat de-a lungul celor 30 de ani pe care ii detin sa ma inham la diete in acelasi timp cu niste domni care se vedeau rotunzi desi nu erau (deci o au si barbatii pe asta cu „sunt gras” cand nu e cazul, m-am linistit). Ei, si cum urmam noi fiecare regimul lui, pac, ei pierdeau kilograme cat te-ai intreba „de ce?!”, iar eu abia il convingeam pe monsieur Cantar sa imi arate cu cateva sute de grame in minus. Am gasit rapid explicatiunea: eu am la activ zeci de diete, corpul unui barbat care intra la dieta o data la Pastele calutilor si apoi la Sfantul Asteapta Mult si Bine pierde mai repede surplusul decat al meu, care e plictisit de atatea restrictii si apoi petreceri hipercalorice.

Cert este ca pornind eu cu barbatul X din punctul A spre punctul B, unde punctul B este greutatea aia la care visezi cu ochii inchisi, deschisi sau intredeschisi, el ajungea mai repede. Eu parca ocoleam prin punctul C si un pic ma opream si in Z. Acum, citesc ca „specialistii in nutritie” – ce ma amuza expresia asta incerta – au si o lista de 5 motive pentru care ei fac silueta mai rapid ca ele. Vi le insir, ca sa va puteti da apoi cu parerile.

  • Ei nu sunt cu cu ochii dupa produse cu supermegaultraputine kilocalorii, cu etichete light si 0% orice. Asa ca le ocolesc si bine fac pentru ca aceste produse sunt deseori capcane dietetice. Mananca, in schimb, legume, lactate si fripturi la gratar.
  • Ei fac mai multe exercitii de forta decat exercitii aerobice. Iar exercitiile de forta determina o crestere a ratei metabolismului si in timp ce lucram si dupa ce am terminat antrenamentul, si ajuta astfel la construirea masei musculare care accelereaza arderea grasimilor.
  • Ei nu prea mananca pe fond emotional, mananca doar cand le este foame, nu cand sunt plictisiti, stresati sau au alte probleme (asa cum le sta in fire femeilor).
  • Ei (cica) sunt mai ambitiosi. Cand incep un program de slabire se tin de el fara sa isi gaseasca scuze ca sa nu il duca la capat. In plus, ei nu se premiaza, asa cum facem noi, cand vad ca au mai pierdut niste kilograme si nu cad in plasa tentatiilor culinare.
  • Ei ard mai multe calorii decat noi atunci cand efectueaza o anumita activitate, gratie diferentelor de celule grase. De pilda, la o ora de jogging noi pierdem 500 calorii, iar ei 700, in conditiile in care efortul depus e acelasi.

 Gasiti motivele, mai pe larg, aici. Deci, suntem de acord cu lista? Detin oare domnii cheia slabitului rapid si sigur?