Un studiu semnat de Asociatia Britanica de Dieta, confirmat pe pielea Pofticioasei in muuuulti ani, spune ca majoritatea dietelor isi dau obstescul sfarsit la sfarsitul saptamanii, iar persoanele care au un program incarcat in timpul saptamanii pun pe ele cel mult 2 kilograme in timpul week-end-ului.

Explicatia e cat se poate de simpla: avem mai mult timp liber, dupa ce in cursul saptamanii am robotit pana n-am mai putut, asa ca ne relaxam, o dam incolo de sala de fitness, ne asezam confortabil in pat si mancam. Si mancam, si mancam. Daca il timpul saptamanii ne-a fost simplu sa ne vedem de dieta noastra, pentru ca nu mai aveam ochi si pentru tentatii, cu atatea treburi de facut pentru serviciu si casa, acum parca vedem toate bunatatile pamantului, lumea in jurul nostru se relaxeaza la un platou imens cu de toate, e atmosfera de vacanta si suntem extrem de tentati sa spunem „la naiba cu regimul, merit si eu ceva bun dupa o saptamana tare grea!”. Si asa ne intoarcem la faimosul „de luni reincep”. In week-end si organismul nostru intra in repaus odata cu noi si diminueaza automat procesul de ardere a caloriilor.

Si apoi, pe langa mancarea pe care o inghitim in cantitati „de vacanta”, mai avem dusmani care ne pandesc talia in week-end. Alcoolul este unul de temut. Studiul facut de Asociatia de care va spuneam la inceput arata ca in 85% dintre cazuri, oamenii cresc consumul de alcool la sfarsit de saptamana. Iar bautura este un veritabil fluviu de calorii.

Nu ne ajuta deloc nici trezitul mai tarziu. Desi il iubim cu totii in week-end, iata ca studiul spune ca somnul pana tarziu ne predispune la ingrasat. Mai precis, persoanele care dorm cu cel mult trei ore peste durata de somn din cursul saptamanii, au toate sansele sa depuna niste kilograme. Organismul este obisnuit cu un anumit ritm de odihna, iar in week-end isi vede metabolismul dat peste cap. Automat, si hormonii care regleaza pofta de mancare si care sunt influentati de durata si calitatea somnului, sunt si ei bulversati. Gasiti mai multe detalii aici, de unde am si cules informatii.

Asadar, aveti mare grija sa nu ii puneti piedici dietei in acest week-end. Si in loc sa va uitati cu pofta in farfuriile altora, ia mai bine incercati sa va faceti regimul sa mearga ca pe roate (vedeti poza). Eu mi-am propus sa am un week-end la pedale. Ceea ce va doresc si voua!