Insist pe subiectul asta cu poftele, desi poate v-ati cam plictisit de atatea zile de cand tot jelesc dupa niste prajiturici amarate si probabil va intrebati „pai de ce nu le mananca domne’ odata, mai schimbam tema, mai schimba si ea numarul la blugi cu unul mai mare…”. Am vesti: le-am mancat. Dadada, va aud cum ma certati in fata monitoarelor, cum am dat eu cu piciorul in galeata plina cu lapte ca viteaua, dupa ce m-am chinuit la sala de sport acum ma infig in ‘jdemii de calorii. Oameni suntem. Oameni pofticiosi unii dintre noi. Om din cale afara de pofticios cel care semneaza acest blog.

Cu poftele astea culinare e cam asa: ele urca pana la cer dupa ce le dau nas o zi, doua, apoi ma bantuie cam 3-4 zile si se sting cand se simt nebagate in seama. Uneori insa, nu dispar. Cum s-a intamplat acum cu nenorocitele astea de macaroons. Si atunci, tu, in calitate de om croit pe slabit, dar si supus greselii, te intrebi – cedez si gust ori ma infranez si om vedea. Ei, cu om vedea-ul asta am eu o problema. Caci am avut cateva om vedea-uri care s-au transformat in moartea dietei. Adica m-am abtinut sa mananc o anumita chestiune 6 luni cat am tinut regim, apoi cand am scapat din cusca dietetica, apai numai felul ala l-am mancat pana am depus masiv inapoi kilograme. Si atunci am schimbat tactica.

Chiar in seara in care am pornit spre sala, am plasat o rugaminte: sa primesc si eu 3 macaroons care imi bantuiau zilele si noptile. Dupa antrenament nu m-am infipt in ele, aveam regrete – pai bine, mai, am asudat acolo ca sa imi calce 3 prajiturici efortul in piciorusele lor? Dar, a doua zi dimineata, bucuroasa ca domnul Cantar s-a facut si mai zgarcit cu kilogramele pe care mi le arata, am savurat 2.

Acum s-a lasat linistea peste dieta Pofticioasei, furtuna prajiturelelor cu caramel si sare de mare s-a potolit. E drept, azi are cu 300 de grame mai mult decat ieri, insa fixatia e stinsa. Iar un curcan asteapta cuminte dezghetarea si aruncarea pe gratar. Nici nu stiu ce sa va sfatuiesc cu poftele astea. Fiecare se lupta cu ele sau le cedeaza dupa cum ii e priceperea. Poate ne  impartasiti strategii.