Pofticioasa stie sa isi puna cenusa dietetica in cap: cand greseste, greseste. Si mai si plateste, in sute de grame sau kilograme. Sa luam de exemplu seara asta, cand a comis trei mari erori intr-o dieta care se vrea echilibrata si subtietoare. Pentru ca s-a agitat toata ziua (azi a lansat acest blog si a incercat sa il promoveze cum s-a ea priceput mai bine), a sarit peste masa de pranz si a devorat-o apoi pur si simplu pe cea de seara. Adica un intreg castron cu supa-crema – exista o fotografie pentru ca altfel tatal Pofticioasei, care nu crede ca fata lui chiar gateste, ar fi tentat sa spuna ca este o nascoceala. Bun, asta cu mancatul rapid a fost o greseala. Apoi, nu s-a putut abtine si a terminat si o mandarina la scurt timp dupa ce s-a ridicat de la cina. Sunt cam doua “asa NU-uri” intr-unul singur pentru ca a) fructele seara sunt de evitat si b) oricum nu mananci fructe decat la doua ore dupa ce mesele mari pentru ca altfel fermenteaza si digestia ta este condamnata. Si, intr-un final, a treia greseala, a mai acceptat si un pahar generos cu un senzational, dar tare plin de calorii vin rosu. Il ridica in cinstea voastra, cei care sunteti in aceasta clipa cu ochii pe aceste randuri.
p.s: imi spune cineva, si bine imi spune, ca de fapt sunt mai multe greseli. nu numarasem si saritul peste pranz. multumiri!
Greseli la ceas de week-end: nu inteleg de ce in week-end ma apuca „dorul” de a manca prostii. Daca te consoleaza cu ceva, greselile tale au fost minore, eu am mancat aseara 4 felii de pizza si un tiramisu, in timp ce constiinta imi urla ca nu am mancat suficiente fructe si legume :))! Si eu „nemiscata” savuram prostii! Si de azi, luni, lupta a reinceput: salata, sport, pana vineri seara cand ma va invinge week-endul cu poftele lui :)!
Pai, draga mea, in cursul saptamanii nu iti sta mintea la cheesecake, ci la sarcinile pe care ti le pune seful in carca, pe cand in week-end ai 24 de ore numai pentru tine, sa te gandesti daca dai iama in tiramisu cu fructe de padure sau varianta „originala” (Doamne, ce pofta mi s-a facut!). Intr-o perioada, dupa ce slabisem candva multmultmult imi facusem regula „week-end-ul destrabalarilor”, ca sa ma mentin – adica in timpul saptamanii mancam hipercorect si la sfarsitul ei, ma rasfatam in fel si chip. A functionat cateva saptamani. Apoi a mai ramas o bucatica de tort si luni, am mai gasit un rest si marti in frigider…
Acum depinde ce fel de vin era. Dacă era roşu sec, e bine avem 75 de calorii pe suta de grame, deci nu e tragedie maximă, dacă îi mai dăm şi doo pahare de apă peste, e ca şi cum n-ar fi fost. Dar mandarine, pofticioaso? Seara? După supa cremă? Ru-şi-ne!
vaaai, comentariul tau m-a prins si cu un bob de strugure pe jumatate inghitit!
nu, e clar ca ziua asta a lansarii in care mi-am tot batut capul ce si cum sa fac pentru promovare nu a priit deloc, dar deloc regimului meu. am luat mana de pe castronul cu struguri, ma gandesc serios la somn.
prima greseala a fost ca ai sarit peste pranz.. deci mai numara odata..
da, ai dreptate 🙂 la mine saritul peste pranz si infulecatul cinei pentru ca nu mai puteam de foame erau oarecum legate… dar, corect! se pun separat! mersi.
gata, actualizat! 🙂