Din noiembrie, a, ba nu, ce zic eu noiembrie, chiar octombrie-final-de-septembrie, aproape fiecare luni din viata mea implica un „de luni fac, dreg, incep treaba” (treaba stilului de viata/alimentar echilibrat). S-apoi zilele de luni au trecut una cate una luand cu ele si increderea mea in mine si speranta ca va veni candva o zi de luni pe care sa o plac din cale afara si care sa nu fie vazuta ca o noua zi in care n-am trecut de la vorbe la fapte.┬á

Luni, 4 februarie, este ziua aceea. Nu, nu m-am apucat de nimic maret, kilogramistic vorbind, astazi, ci continui. Continui pe drumul asta cu miscare, fara mancaruri porcarioase, fara nimic drastic – sa nu credeti ca duminica dimineata nu mi-am trantit un french toast (adica niste friganele pe romaneste) in farfurie, facut in casa, fara zahar, dar totusi…

Astazi nu mai trebuie sa incep nimic, caci e deja (re)inceput de martea trecuta – de atunci merg la sala cu cumintenie si drag, de atunci evit zaharul, de atunci imi aleg mancarurile cu grija si tinand cont de sanatosul principiu „sa aiba multe legume crude”, de atunci coltii mei se infig intai si intai intr-un mar sau intr-o curmala atunci cand imi chitaie in cap faimoasa pofta de dulce.

sursa foto: www.fulllifeservices.com

De ce sa va mint, progrese mari in domeniul slabirii, pe cantar, nu cred ca sunt deocamdata, si nici nu am sa aflu prea curand pentru ca m-am decis la o cantarire de doua ori pe luna, incercand sa ma dezlipesc de pe cantar, unde, in ultimii ani, am stat lipita abtibild. Nu e indicat nici pentru mine, nici pentru bateria aparatului.

Stau pe canapea si va scriu textul asta zambind – corpul ma doare tot de la orele de saptamana trecuta (in uichend am fost in fiecare zi), trebuie sa adaug pe lista de-facut-azi si cumparatul de legume & fructe, plus inca o ora de miscare spre seara. Dar cat e de bine! Va plangeti ca „De luni incep dieta etc” suna rau? Ia sa vedeti ce drag prindeti cand ii simtiti gustul lui „De luni continui etc”.