Exista o legenda legata de 1 martie si se numeste “Voinicul care a eliberat Soarele” (povestea pe scurt – Soarele a coborat pe Pamant in chip de fata preafrumoasa. Dar un zmeu a furat-o și a inchis-o in palatul lui, un tanar curajos l-a chemat la lupta dreapta si a eliberat fata, a venit primavara, insa tanarul luptator s-a stins, iar sangele i s-a scurs pe zapada. Se zice ca de atunci lumea ii cinsteste memoria tanarului curajos legand cu o ata doua flori: una alba, alta rosie. Sfarsit.). Ei, numele legendei m-a facut sa ma gandesc la varianta “Voinica ce a eliberat Silueta”.

Daca nu l-am mai astepta noi pe “maine” ala din “de maine chiar incep dieta, jur pe rosul de la funda acestui martisor” si am incepe acum, chiar dupa ce am inchide pagina aceasta de internet.

Si, domnilor, daca nu v-ati mai duce astazi prin birourile colegutelor cu platouasele pline de mini-eclere (preferatele meleee!) si cu cutii de bomboane extra-large, ci cu un compliment despre cat de bine arata acum la debut de primavara (desi vedeti ca s-au mai implinit) si cu promisiunea ca abia asteptati sa le vedeti iarasi colorand griul loc de lucru cu rochiile lor inflorate. Le veti face sa viseze si sa arunce repejor napolitanele din sertare ca sa incapa in hainele subtiri.

Iar voi, doamnelor si domnisoarelor, ce-ar fi sa modificati inca de astazi rezervarea aceea pe care ati facut-o pentru 8 Martie la restaurantul acela cu bucate traditionale si sa mergeti cu toatele la o ora de sport la cea mai apropiata sau cea mai cocheta sala.

Exact, opriti-va chiar acum din desfacut ambalajul ciocolatei primite de la sef si ganditi-va ca toata iarna v-ati tanguit ca nu are cum sa va arda de dieta si de miscare pana nu vine luna lui martie. E aici!

Incercati sa va amintiti chipul batranicii de la care cumparati anii trecuti verdeturi primavara si mergeti sa o cautati de indata ce vine momentul. Organismul va va multumi.

E un cantec, nu e preferatul meu, dar se potriveste cu ce vreau sa va transmit acum, si refrenul spune asa “Primavara incepe cu tine”. Si atunci, ce mai stam?

Mercado de la Boquería, te extraño...