Bine v-am regasit, dragilor! La multi ani (si putine kilograme)! Sa avem un 2013 cel putin grozav. Sa ni-l construim altfel, mai cumpatat si mai colorat, nicidecum presarat cu extreme – da, ma refer mai ales la partea lui culinara. Va doresc din inima, tuturor, sa va descoperiti echilibrul alimentar si sa nu mai jonglati intre kilograme foarte multe si foarte putine, intre mese care stau sa se rupa de greutatea mancarii si farfurii in care abia numeri 5 bobite de mazare si un morcovior anemic, sa nu mai treceti de la o luna cu abonamentul bifat la sala la luni intregi in care singura miscare este ridicarea telecomenzii. Asta vreau pentru voi, asta vreau pentru mine.

Sunt ferm convinsa ca minimum 35% dintre voi au intrat deja in panica post-meniu-sarbatoresc – vaaai, trebuie sa inceapa regimul, am mancat porceste, urla nasturele, ce-o sa zica lumea. Caaaaalm, va rog. Nu ne ajutam cu absolut nimic organismul daca il purtam de la prea mult la deloc. Nu va aruncati in cure care va vor face saptamana ce vine una greu de dus, daca nu imposibil. Pentru ca, ia ghiciti cine se va infige pe la sfarsitul lui ianuarie in platouri nesfarsite si neimaginate. Da, stiu, avem ceva de dat jos (ceva mai mult, inculsiv in cazul meu), dar avem si vreme sa facem asta sanatos si frumos.

Despre asta am vrut sa va scriu in primul textulet din anul cel nou – despre moderatia pe care v-o doresc din suflet. Si despre cat de mult rau va pot face deciziile acestea drastice in privinta alimentatiei. Este, intr-adevar, placa aceea cu care v-am batut la cap in campania „Consumati dieta cu moderatie!”, dar zau ca nu ma satur sa predic asta.

Asadar, sa vina peste noi zile echilibrate alimentar, sa apara abonamente interesante financiar la salile pe care am pus ochii si sa ne citim cu bine! Cu bine si mai des, caci una dintre promisiunile mele in 2013 este ca voi incarca blogul de povesti mai abitir ca in anul trecut. Va astept cu drag. Pana atunci, ia, sa va aud, cu ce ganduri ati inceput ianuarie-le?