63ed22b1584e30924368235b05fe901a10420392_779434792118116_3826184381561436830_n

Astazi implinesc 34 de ani. De la vreo 18, mă gândesc la slăbit, diete și alte chinuri pentru fete. Așa că, după 16 ani de frământări kilogramistice, merită și corpul meu o filă de jurnal în care să fie lăudat. Că de criticat, îl critic destul – si aici, si in mintea mea, si in rubrica din revista Ce se intampla, doctore?

 Dragă Corp,

Înainte de orice, vreau să-mi cer iertare. Pentru toate dățile în care te-am privit prin felurite oglinzi și m-am strâmbat. Mă strâmbam degeaba… Ce vină aveai tu? Niciuna. Erai doar o victimă a mea. Nu intrăm în detalii, căci acest articol trebuie să fie plin de pace, înțelegere și împăcare.

Voi înșira mai jos o parte dintre motivele pentru care îmi ești drag, indiferent de ce spune cântarul și de ce vorbește lumea. Ca să ai și tu habar că am o părere mult mai bună despre tine decât las să se înțeleagă atunci când nu reușești să te strecori într-o rochie mărimea S sau atunci când te copleșesc cu amandine, pentru ca imediat după să te cert amarnic.

Așadar, dragul meu, iată câteva dintre declarațiile mele de iubire, valabile inclusiv când te bombănesc pentru neperfecțiune:

  • Îți mulțumesc pentru toate pierderile și câștigurile în greutate pe care le-ai suportat cu stoicism. Dacă cineva m-ar fi supus pe mine la aceste episoade tip du-te-vino, aș fi reacționat mult mai urât și răzbunător.
  • Îți multumesc pentru culoarea asta mișto a pielii – sunt creolă zisă și Maitreyi în liceu
  • Îți multumesc pentru că atunci când primești hrană bună și curată mă răsplătești imediat cu o stare de bine și o greutate mai mică. Acum, că împlinesc 34 o să schimbi foaia, nu? Hai, mai amână un pic capriciile metabolismului, știi că mai am de dat jos. Te rooog!
  • Îți mulțumesc pentru felul rapid în care îți reintri în formă după ce eu uit cu lunile să te duc la sală sau să te scot la alergat
  • Îți mulțumesc pentru că nu mă lași să mănânc des fast-food, imediat îmi trimiți semnale care mă trag de urechi
  • Îți mulțumesc pentru că, deși nu pot rezista ciocolatei, indiferent de dietă, tu faci cumva și nu o depui!
  • Îți mulțumesc pentru că mă suporți, cu nazuri și reprize de mâncat cu foame de lup și înfometări vinovate.

La mulți ani sănătoși, fericiți și zvelți împreună!