Stimata stapana Pofticioasa,

vad ca acum, dupa ce m-ai facut de ras si mi-ai pus in carca muuulte kilograme, m-ai scos in lumea sportiva. M-am pomenit tarat intr-un iad de curs – bodyattack pe numele lui, aseara m-ai pus sa ma intind in toate felurile intr-o piscina si sa nu ies din cuvantul unui antrenor de aquafitness (asta, Pofticioaso, m-a facut sa-mi amintesc de vremurile mele bune, cand eu eram suplu si mergeam la mare). Iar dupa topaiala in apa, m-ai mai pus sa trec printr-un curs de bodyattack. Am stat toata noaptea sa ma gandesc: cred ca vrei sa ma omori.

Este ciudat cum brusc ai capatat interes pentru mine – luni intregi m-ai lasat sa zburd prin toate platourile pline cu bunatati, m-ai imbuibat cu dulcegarii, m-ai deformat cu ispitele tale irezistibile. Credeam ca sunt sortit umflarii, ca nu ma vei mai scoate la lumina din hainele cele lalai si ca mai mult de trei scari ma vor epuiza pe vecie. 

Trebuie sa-ti spun insa: cu un ochi plang, cu altul rad de bucurie ca m-ai readus la sala. Pai tu m-ai vazut la prima ora de bodyattack ala ca abia ma miscam?! Nesuferitul ala de antrenor francez a fost cu ochii pe mine non-stop si ma privea cu un ASA NU fixat pe retina. S-apoi eu ma uitam cu invidie la celelalte corpuri din sala care parca pluteau pe muzica, in timp ce eu nici nu mai puteam nici sa-mi adun limba de pe jos. Vai, ce-am mai suspinat. Mai tii minte cand eram in forma – atunci cand te preocupai de mine si ma hraneai cum se cuvine – si mergeam de cateva luni la sala, si antrenorii, incantati, te puneau in fata ca faceai bine exercitiile? Ma simteam ca un cocos. Acum eram o pitulice care nu mai stia cum sa se ascunda in dosul salii.

Nu pot sa-ti spun cat de tare am vrut sa intru in pamant cand m-am vazut intr-un colt de oglinda. Parca locul meu era intr-o sala de bowling pe post de bila, nu in sala aia de fitness. 55 de minute a durat cursul, 20 eu aproape am somat, prima data. Stiu ca te-am dezamagit, te vedeam ca vrei sa pot mai mult, ca nu trebuie sa te fac de ras, dar ma lasasera toate cele, nu mai aveam strop de putere. Ai vazut insa ca aseara am facut aproape toata ora? Si asta dupa ce ne-am amuzat impreuna la 50 de minute de aquafitness.

Iti multumesc ca m-ai sters de praf si ma lasi sa-mi dezmortesc toate balamalele. Mi-ar placea sa ne tinem de abonamentul ala de 3 luni pe care stiu ca l-ai acceptat cu greu – am simtit ca circula sangele mai repede cand ai primit oferta sa il inchei pe trimestru, semn ca te-ai cam enervat. Stiu ca nu esti o mare sportiva si ca, de obicei, abonamentele mor uitate de lume dupa 3-4 sedinte, dar Pofticioaso, hai sa schimbam ceva! Lasa-ma sa zburd macar de 3 ori pe saptamana in sala aia si nu vei regreta! Eu o sa fiu mai sanatos, o sa primesc sansa sa demonstrez ca sunt mai mult de un durduliu lenes, tu o sa te bucuri de beneficii si o sa te zveltesti iarasi. Pofticioaso, nu poftesti si tu schimbarea asta?

Pofticioasa, la cursul de aquafitness