Proaspat returnata de la Roma, unde am descoperit o smecherie la telefon prin care pot sa-mi fac eu poze mie vazandu-ma pe ecran – probabil e veche de cand lumea, dar, ce vreti, la 30 de ani nu mai esti in pas cu toate tehnologiile -, citesc un articol din lumea asta a dietelor care spune ca fotografiile nereusite le indeamna pe femei sa inceapa un regim. Perfect de acord. Probabil cu un SI in fata, adica „si fotografiile nereusite le indeamna…”. Ca sunt motive cumulate, de cele mai multe ori. Cercetatorilor britanici, de cate ori v-am spus sa nu mai aruncati banii aiurea pe studii pe care vi le pot confirma eu, pe pielea mea greu incercate de atatea diete.

Revenim la subiect si o luam drept exemplu pe Gigica. Ea mananca (era sa zic ca purcica pentru ca rimeaza, dar as fi rautacioasa) muuuult cateva luni, se urneste in vacanta de vara, Gigicu o pozeaza incantat, ea vede poza cand el nu e atent si se uita dupa gagici si pac! ii vin in minte lectiile de zoologie cu hipopotamul, o mai vede si pe antilopa dupa care se benocleaza consortul si gata dieta. Exagerez, dar este cat se poate de adevarat ca niste poze care ne arata in toata splendoarea-grandoarea pot fi declicul spre un trai ca in cartile de nutritie. Mie mi s-a intamplat de 2 ori. Prima oara cu niste poze din Paris, in care parca am vazut Eiffelul inclinat din cauza greutatii mele (nu, turnul din Pisa nu l-am stricat eu), si apoi cu niste fotografii – vreo 13 – pe care mi le-am facut singura prin casa intr-o seara dupa ce ziua toata infulecasem fast-food si schimbasem din nou numarul la blugi cu unul superior. Stiti cum e, oglinda o mai fentezi, fugi pe langa ea, nu te uiti, dar cand iti pica in mana o poza, stai macar cateva secunde sa o studiezi.

Nu stiu insa daca sunt de acord cu concluzia britanicilor care spune ca femeile care se apuca de o cura dupa ce au vazut o poza nereusita ajung sa slabeasca peste 6 kg intr-un timp relativ scurt. Depinde de multi factori. Desigur, cele care ajung in acest punct, au un avant de sa te tii, adica sunt croite sa nu mai repete in veci poza (bine, vor aparea mai durdulii in altele peste 1 an, 2, 3, dar asta e alta poveste).

Si, pentru ca tot m-am intors din vacanta, am si o completare la cercetarea asta. Fotografiile tot mai reusite le indeamna pe femei sa continue, daca nu chiar sa accelereze dieta. Mi s-a intamplat mie acum pe taramurile italienesti. Am fost asa incantata de varianta aproape mini-eu, incat sunt chitita sa-mi ating idealul pana in iulie.

Studiul asta de care va spun a mai pomenit doua motive dintre cele care le fac pe femei sa treaca la regim – faptul ca nu mai incap in haine si faptul ca isi vad reflexia in vitrinele magazinelor si simt ca au trecut elefantii 🙂 Voi in care dintre motive va regasiti?