Tocmai am fost la masa cu o prietena (Roxana, te salut!) si m-am intors megaextraulterhipergigaplina. Ce s-a intamplat, pe foarte scurt: ne-am asezat la un restaurant italian pe care l-am ales pentru gradina – deh, toamna asta instalata spre inceput de iulie ne-a facut, la prima ivire a soarelui, sa punem verdeata din curte mai presus de verdeturile din farfurii si sa ne ducem unde stim sigur ca e frumos, nu neaparat si gustos. Asaaa, ne-am asezat, am gustat si dezamagite am plecat. Portii mici, nu neaparat bune. Restaurantul se numeste Parma in Tavola, v-am promis sinceritate, sinceritate aveti.

Ne-am continuat drumul pe aceeasi strada, unde am dat de un loc tare simpatic pe care l-am mai zarit eu si in alte dati si m-a facut sa zambesc: Goccia, un restaurant deschis – aveam sa aflu acum din meniu – de chef Florin Dumitrescu, cica unul dintre cei trei chefi de la Masterchef, ala mic si barbos cred, dar nu bag mana in foc. O terasa si mai draguta, o oferta si mai apetisanta, preturi cat de cat decente. Felurile insirate au sunat atat de bine incat, dupa pastele vegetariano-cam-rele de la primul local, mi-am calcat pe inima si portofel si am mai luat o salata cu branza de capra si un un pahar de vin rosu. Pe la minutul 7 dupa ce mi-a lasat ospatarul farfuria, am simtit ca explodez. Nu de nervi, caci mancarea chiar era buna, ci de prea plin.

Pile of Pancakes

Langa noi, alte doua dudui iesite la o intalnire duminicala, au comandat asa: aperitiv, fel 2, desert. Si, cu riscul de a fi acuzata ca spionez farfuria altuia, toate farfuriile lor au plecat gol-golute spre spalatorul de vase. Daca eu as fi fost in locul consumatoarelor, as fi parasit restaurantul cu invataceii lui Raed Arafat, de la SMURD. Ori m-am invatat eu sa mananc putin, ori mancatul de trei feluri la o masa trebuie regandit. Portiile erau mari, sa ne intelegem. Iar eu sufar si acum, dupa 2 ore, ca am mancat paste plus salata, nu vreau sa ma gandesc cum sunt doamnisoarele (am combinat doamna cu domnisoara, ca nu stiu exact ce erau) care s-au rasfatat cu 3 feluri. Hai sa facem un sondaj: cine mai mananca trei feluri si cine se satura cu unul maxim doua? Si cum va e mai bine?