Nu prea fac asta, nu prea scriu texte personale care nu sunt strict legate de diete, sporturi si alti demoni dolofani. Dar am trait momentul asta emotionant zilele trecute la Atlanta si vreau sa il impartasesc cu voi, sa va fac sa incepeti saptamana visand. Asa ca asta este primul si, probabil, penultimul articol (imi pastrez o marja de eroare) incredibil de „despre mine”.

Cand eram mica (si grasunica) aveam fixatia asta pe balene. Ma fascinau – imi si placeau, dar ma si temeam de ele si eram 101 % convinsa ca am una sub pat. De aceea ma acopeream mereu cu toata plapuma pana peste cap. Vazusem una uriasaaaa intr-un soi de atlas de pe vremea comunista – anii ’80 si ceva – si imi picase cu tronc. Una albastra, splendida. Si copilul de atunci si-a fixat un tel: cand se va face mare cel mai si cel mai aprig vis va fi sa zareasca o balena dintr-asta acasa la ea, in Ocean. Am 30 de ani si nu mi-am pierdut speranta ca intr-o zi o sa traiesc intalnirea.

Pana atunci, mi s-a implinit un visulet – adica un pui din visul asta mare. Am fost luata de mana si dusa val-vartej la acvariul din Atlanta, Georgia, unde am dat nas in nas (oare nas se cheama si la balene?) cu o balena beluga. O balenuta pe alb, nu pe albastru cum imi doresc eu, dar, totusi, o balena.

Prima cu care dau ochii live, vorba limbajului de televiziune cu care am lucrat 10 ani. Bine, am mai vazut o balenuta cand m-am mai uitat in oglinda, de-a lungul anilor, dar asta nu se pune. Si mi-am amintit de visuri si de puterea noastra de a crede ca intr-o zi se vor indeplini. Chiar si asa, pas cu pas. Chiar si asa, in spatele unui geam de acvariu. Chiar si asa, intr-o zi in care nu prea iti arde de zambete, cu atat mai putin de unele largi.

Asa ca nu uitati sa visati. Ca o sa arate cantarul 50 de kile, ca o sa iasa perfect analizele alea generale dupa o incercare grea, ca o sa vedeti Balena de pe o nava pierduta undeva in ocean. Orice, oricand, oriunde. Si bucurati-va de fiecare pas care va duce mai aproape de dorinta. Sunt curioasa – care e Balena voastra? S-apoi gata, inapoi la calorii si meniuri sanatoase 🙂