Vi l-am mai laudat eu pe dumnealui in diverse ocazii, si nu o sa ma opresc, dar acum tocmai am citit niste beneficii precise care il vizeaza si vreau sa vi le impartasesc.
Concert, domnul Avocado ne da o mana de ajutor la urmatoarele:
– scade nivelul colesterolului
– scade riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale si diabet sunt mult diminuate
– consumatorii de avocado au în general o dietă mai echilibrată şi mai sănătoasă, bogată în vitamine şi minerale esenţiale
– aportul de fibre în cazul lor era cu 36% mai mare decât la cei care nu mănâncă avocado
– de asemenea, fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu şi cu 48% mai multă vitamina K
– persoanele care obişnuiesc să consume avocado au un nivel mai crescut de grăsimi „bune” în sânge în comparaţie cu cei care nu includ fructul în dietă, chiar dacă aportul de calorii în cazul ambelor grupuri este acelaşi
– avocado este foarte bun în curele de slăbire – s-a constatat că indicele masei corporale şi circumferinţa taliei în cazul celor care mănâncă avocado sunt mai mici
– consumul de avocado este asociat cu un nivel crescut de colesterol „bun”, cu o densitate ridicată de lipoproteine, care protejează împotriva bolilor cardiace
Toate informatiile vin dintr-un studiu american publicat în Nutrition Journal în urma unei ample analize desfăşurate la nivel naţional (17.500 de participanti), studiu preluat si de agentia romana de presa Mediafax.
Va spun si ca desi la inceput eu nu m-am impacat cu gustul lui, acum suntem ca si cei mai buni prieteni. Ma intalnesc cu el in salate, peste sendvisuri sau in deserturi, asa cum v-am surprins AICI. Cumparati-l fie moale bine, cat sa simtiti ca intra degetul in el, fie tare si puneti-l la copt intr-o punga de hartie in care puteti baga un alt fruct copt.
Eu fac Raw Vegan chocolate mousse cu Avocado,iar seara pisez o bucatica si o intind pe fata ca masca, pe langa faptul ca pun mereu pe wrap sau toast cu ou! Yumm!
Chocolate mousse-ul de care zici este exact reteta de desert de la linkul pe care l-am pus in text. A fost delicioasa. P.S: Gasiti reteta la comentariile acelui articol la care va trimit spre finalul textului.
tot timpul am vrut sa-mi iau avocado, dar nu stiu cand este copt:(, si mie daca nu imi place din prima un fruct sau un fel de mancare nu ma mai apropii de el
Cristina, trebuie sa simti ca iti intra degetele in fruct – nici prea mult, nici prea putin. Primul meu avocado a fost unul ca piatra care m-a facut sa jur ca nu il mai gust in veci. Si uite ce articol va scriu azi… 🙂
ms mult de raspuns, te admir foarte mult k iti faci timp pt noi si raspunzi la comentarii, nu multi fac asta. chiar dc nu prea comentez articolele tale sa stii ca nu pierd nici unul dc nu st la tara k acolo nu am net 🙁