Vi l-am mai laudat eu pe dumnealui in diverse ocazii, si nu o sa ma opresc, dar acum tocmai am citit niste beneficii precise care il vizeaza si vreau sa vi le impartasesc.

Concert, domnul Avocado ne da o mana de ajutor la urmatoarele:

– scade nivelul colesterolului

– scade riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale si diabet sunt mult diminuate

– consumatorii de avocado au în general o dietă mai echilibrată şi mai sănătoasă, bogată în vitamine şi minerale esenţiale 

– aportul de fibre în cazul lor era cu 36% mai mare decât la cei care nu mănâncă avocado

– de asemenea, fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu şi cu 48% mai multă vitamina K

– persoanele care obişnuiesc să consume avocado au un nivel mai crescut de grăsimi „bune” în sânge în comparaţie cu cei care nu includ fructul în dietă, chiar dacă aportul de calorii în cazul ambelor grupuri este acelaşi

ef6ab64001b3e18276e29eba6e7d2938

– avocado este foarte bun în curele de slăbire – s-a constatat că indicele masei corporale şi circumferinţa taliei în cazul celor care mănâncă avocado sunt mai mici

– consumul de avocado este asociat cu un nivel crescut de colesterol „bun”, cu o densitate ridicată de lipoproteine, care protejează împotriva bolilor cardiace 

Toate informatiile vin dintr-un studiu american publicat în Nutrition Journal în urma unei ample analize desfăşurate la nivel naţional (17.500 de participanti), studiu preluat si de agentia romana de presa Mediafax.

Va spun si ca desi la inceput eu nu m-am impacat cu gustul lui, acum suntem ca si cei mai buni prieteni. Ma intalnesc cu el in salate, peste sendvisuri sau in deserturi, asa cum v-am surprins AICI. Cumparati-l fie moale bine, cat sa simtiti ca intra degetul in el, fie tare si puneti-l la copt intr-o punga de hartie in care puteti baga un alt fruct copt.