Dadadadadadadada, cum bine banuiti m-am infipt intr-unul. De suparare ca sunt iarasi intr-o nesuferita faza de platou si de amar ca voi nu credeti ca mai am de slabit si inca mult ๐Ÿ™‚ Glumesc, le dadeam tarcoale de ceva vreme si mi-am zis ca intr-o saptamana in care am facut 12 cursuri la sala de sport, merge unul. M-am si amuzat acum pentru ca am gasit pe blogul unui american mutat la Paris o oda inchinata croissantului si o teorie (preluata din editia frantuzeasca a Elle) conform careia un cruasant e mai sanatos decat varianta „diet-friendly” – adica prietenoasa cu silueta – bagheta plus unt plus gem. Un croissant mediu cu unt are 200 de calorii. Pfu, mi-a mai venit inima la loc.

Ca sa nu ma indepartez prea mult de ce vreau sa va spun: sunteti la dieta, muriti de o pofta, apai savurati-o cu toata fiinta voastra si fuga la sala. Sau in parc, sau la patinoar, sau pe munte. NU va tolaniti in pat sa plangeti de ciuda, NU va ganditi ca unde a intrat un cruasant mai intra si o pizza si o inghetatoaie. NU spuneti ca daca tot ati intrerupt dieta o puteti tine intrerupta pana… luni. Nununu. Ne asumam calcatul stramb, il savuram si il indreptam. Eu am sa indrept cruasantul cu 3 cursuri astazi la sala. Nu va speriati, sunt usurele – unul in apa, doua „la sol”, dar nu epuizante.

Este extrem de important ca dupa o „deraiere” sa revenim frumusel pe sinele atat de „batatorite” ale dietei. Eu nu propovaduiesc infranarile dure-dure pentru ca sunt de parere ca daca ai visat toata dieta la amandine, primul lucru pe care il vei face va fi sa cumperi 1600 de bucati, sa le infuleci si sa zici „mai vreeaaau!”. Si atunci de ce te-ai chinuit cu regim si te-ai zveltit de ti-era mai mare dragul? Deci, muriti de dorul unui aliment, poftiti-l la masa voastra. In cantitati onorabile. S-apoi, ucideti-l topind caloriile prin miscare. Fug la salaaaa. V-am pupat.

P.S. Voi cand ati pacatuit culinat ultima oara? ๐Ÿ™‚