Intai si intai imi prezint scuze ca am disparut asa in neantul onlineului. Trec insa prin perioada in care omul modern realizeaza ca isi pierde muuuult prea mult timp pe internet si decide sa isi puna cactusi pe tastatura, numai ca sa stea departe. Facebookul este inchis momentan, si e tare bine (Facebookul personal, cel al Jurnalului Pofticioasei e in floare). Blogul a fost si el ocolit, dar nu va mai fi. Am decis ca vor exista cam 3 postari in fiece saptamana. Asadar, iertati-mi absenta, ca sa putem intra in painea zilei.

Iar painea zilei se numeste spinning sau, cum ii spun frantuzii, bike. Din cauza acestei chestiuni, acum stau pe balcon, cu laptopul in poala si ma vait din toate incheieturile, acuzand ca cineva a venit peste noapte si mi-a turnat ciment pe picioare. Asa le simt. 

Castigand mai mult timp pentru mine si realizand ca mai e atat de putin pana cand eu si sala mea preferata de sport ne vom desparti, mi-am propus sa incerc absolut toate cursurile din program. Iar unul care imi tot facea cu ochiul se numeste BIKE. Stiam eu ceva din Bucuresti – niste biciclete de camera, un antrenor, niste muzica, dragutel… Francezii insa, si probabil nu numai ei, prefera sa faca acest curs aproape cu salvarea la usa salii. Intr-atat de solicitant este. Eu m-am dus ca o papusica dupa alte 2 cursuri, deci eram intr-o forma de zile mici. Dupa primele 10 minute, in jurul bicicletei mele se facuse prima baltutza de transpiratie. La finalul cursului, imi ploua torential din barbie, iar hainele pareau scoase dintr-o masina al carei program de stors este defect si care lasa totul imbibat.

Se intampla asa – fiecare isi ia in primire bicicleta (adica obiectul de tortura), antrenorul necrutator pune la maximum o muzica din cale afara de antrenanta si vreme de 1 ora nimeni nu ar trebui sa se opreasca din pedalat. Jumatate de ora se pedaleaza ridicat de pe sa. Un sfert de ora se pedaleaza cu pieptul aproape atingand ghidonul, ca sa lucreze fesele alea incapatanate. Domnul coach urla in permanenta sa cresti rezistenta, adica sa invarti de o rotita care iti face pedalele din ce in ce mai imposibi de urnit. Nu faci tu asta, vine el, daca sesizeaza ca picioarele iti sunt dubios de zglobii. Pe la fara douazeci, cand te gandesti ca mai ai un pic si scapi din infern, esti anuntat ca vom incheia in forta cu 15 minute de pedalat ridicat de pe sa. Injuri, urli, faci o lista cu persoanele pe care vrei sa le ucizi. Dar in tot timpul asta incerci sa rezisti. Si daca reusesti, cand cobori de pe bicicleta, pentru streching, ai grija sa nu te ineci in oceanul de apa care a curs din bietul de tine. Conteaza enorm, dar enorm, antrenorul si muzica. La Bucuresti parea ca ne jucam si am iesit cu bicicletele pe campul de flori. Aici, parea ca ne pregatim sa-l infruntam pe Sauron, din Stapanul Inelelor. Ajunsa acasa am deschis totusi internetul ca sa vad cam cat am ars cu acest curs-soc – intre 500 si 800 de calorii. Am mai studiat o data programul salii – cursul cu pricina este zilnic, uneori si de 2 ori. Deci de aceea auzeam mereu tipete de salvare din sala respectiva…

Recomandarea Pofticioasei: daca auziti de cursuri de spinning, incercati-le. Poate nu va vor prinde, poate veti pleca dupa primele 7 minute, poate veti nimeri un antrenor care nu o sa stie sa va spuna indemnuri despre depasirea limitelor, cum striga strainul asta ieri. Dar, poate, o sa va placa atat de tare, incat o sa ma pomeniti nepotilor 🙂

P.S: Maine merg din nou. Aud ca antrenorul asta e si mai dur. Apai, poate am sa urlu asa de tare de „nu mai pot”, ca o sa ma auziti din Romania.