Cum va spuneam acum cateva ore AICI, m-a cuprins dor de piata si avant mancatoricesc dietetic asa ca am poposit la Matache, nu macelarul, ci piețarul. Dupa un trei ture de tarabe, permiteti sa raportez:
– au aparut urzicile. Mie imi amintesc de o peripetie nu tocmai placuta din copilarie, cand m-am basicat toata, dar voi le puteti invita in plasa voastra. In plus, eu n-am gatit niciodata cu dumnealor si nu stiu ce-ar iesi. Ma bate totusi gandul sa risc o ciorba. Acum sunt 10 lei, 8 lei, in functie de planul detinatorului.
– exista niste struguri romanesti, gustosi, chiar si in aceasta bucata de an. Unii negri, moldovenesti, si pusi bine la pastrare in depozite, mi s-a explicat. Am gustat, am cumparat.
– cand au vazut ca lumea se stramba la merele lor cam inghetate si stafidite, vanzatorii au inceput sa le condamne la suc. Acum gasiti in piete (adica la Matache in Bucuresti, sa nu tastez cu pacat si sa nu gasiti in preajma voastra…) suc natural de mere, o bunatate. Dovada ca am plecat si eu cu o sticla de 2 litri de acolo e in poza de mai sus. Oricum, un simpatic domn vanzator pe la vreo 80 de ani a spus ca puteam sa cumpar si 3 ca gaseam 10 amatori sa mi le care pana acasa, fiind asa de frumoasa. Grasa si frumoasa, am adaugat in gand.
Si ce mai ai acolo in borcanel? Catina in miere? 🙂
Nu e in miere, e doar ea de capul ei. Pana azi o luam gata pusa in miere, dar azi am gasit o doamna care mi-a spus ca se pastreaza cel mai bine asa in pet-uri (desi astea nu sunt deloc sanatoase cu bisfenolii lor si alte cele). Si ii dau o sansa asa cruda, pusa intr-o lingura cu usoare urme de miere.
Ce este fain in Matache sint cele 2 tarabe cu fructe uscate si condimente. De fiecare data se face mult loc in portofel cand ma opresc pe acolo.
Incearca merisoarele cu cereale. Eu mai pun si goji cand imi aduc aminte sa cumpar.
Sa stii ca si piata din Crangasi e bine alimentata, am gasit acolo multe fructe si legume de buna calitate.