Iata ca mi s-a terminat prima saptamana de alimentatie schimbata, caci daca voi spune dieta se vor gasi carcotasi. Despre cum stau lucrurile pe cantar vom vorbi abia maine, caci abia marti dimineata am vazut dezastrul in numere.

Pana atunci, vreau sa va spun ce credinta dietetica mi s-a intarit dupa aceste 7 zile de reacomodare cu un stil de mancat mai echilibrat si mai cumpatat. Aceea ca daca ai avut o perioada lunga in care alimentele grele ti-au fost cele mai bune prietene, nu poti sa te prefaci de a doua zi ca nu le mai cunosti si sa le intorci spatele cum le vezi pe un raft. Probabil asta este unul dintre principalele motive pentru care mi-au murit inca din fasa atatea tentative de slabit. Saream brusc din produse proaste in produse hipersanatoase si ma asteptam sa si functioneze. De functionat, functiona cam asa: strangeam din dinti o saptamana, hai, doua, dupa care ma infigeam in vechile mele pasiuni si ma rotunjeam si mai abitir.

Creierul nostru se opune la asa ceva cat poate el de tare: intr-un studiu publicat in National Academy of Sciences cercetatorii descriu cum le-au dat soriceilor de laborator zahar si mancare cu aroma de ciocolata dupa care i-au lasat fara asemenea „delicii”. Imediat creierele lor au inceput sa pompeze o cantitate de 5 ori mai mare decat cea normala dintr-un hormon al stresului, acelasi hormon care le face zile negre dependentilor de droguri care incearca sa se lase.

Asadar, dragilor, pasii mici sunt sfinti daca vrem sa facem o schimbare care sa ramana si sa dea rezultate, nu sa se topeasca intocmai ca inghetata mea adorata de caramel sarat (yum!) tinuta in caldura lui august. Asta am incercat sa fac si eu in aceasta saptamana care a trecut si sunt tare incantata de ce a reiesit.

Am reprins gustul legumelor, al portiilor mai mititele, al fructelor pe care recunosc ca in ultima luna le cam parasisem. Nu ma grabesc sa vad o scadere pe cantar care dupa aceea se va intoarce inmultita cu doi, nu caut infometare si nu mi-am pus cronometrul sa incap in rochitica din clasa a 12-a pana la ziua mea, din primavara. De ce mi-as mai face singura rau si m-as amagi? Ce-as avea de castigat? Ca ce-as avea de pierdut tocmai v-am insirat.

P.S: Aveam si o datorie, Jurnalul Pofticioasei de ieri.

click pe poza ca sa o mariti