Domne’ ce mai incoa si-ncolo, niste prapadite de chipsuri din America asta parsiva alimentar m-au pus in, scuzati expresia, fund. A fost de-ajuns sa le iau zilele trecute de curiozitate – si de superoferta ca asa se fac oamenii astia pe aici cat casa, cumparand 200 de portii la pret de 2 – si nu mai pot sa dorm daca nu stiu ca sub pat e o punga cu chipsuri din porumb albastru. „Adica i-au pus cerneala la radacina sau cum?”, ma intreba deunazi o prietena. Nu, asa e el de la Mama lui Natura. O specie simpatica ce creste in Mexic, gustoasa foc-foc-foc. Ia uitati-l in poza, manca-l-ar Pofticioasa pe el.Β 

Ei, chipsurile astea mi-au sarit in ochi in marea de produse bombardate de E-uri si indulcitori si tot alaiul de conservati, caci statea scris pe ei: 100% organic, 8 whole grains – adica 8 tipuri de cereale integrale. Mai sa fie! Face americanul produs fara porcarii…Am ras doua pungi si incepusem sa am fantezii cu a treia cand am inceput sa imi doresc sa ii cunosc totusi mai bine, nutritional, pe chipshii astia.

ia uitati-i pe nenorociti!

Primul dezavantaj – caloriile. Cam 130-150 de calorii 16 bucati. Si nu te poti opri decat dupa 100. Si nici atunci. Apoi, nu zice nicaieri ca sunt „baked” – deci copti – ceea ce inseamna ca sunt fried – deci prajiti in ulei – asadar plini de grasimi. Am citit un adevarat studiu facut de o nutritionista americana pe blogul ei pe tema chipshilor din porumb albastru. Si duduia crezuse in ei, dar se dolofanise ingrozitor pana sa se prinda care e treaba.

curcubeul porumbistic

Si tot cautand asa informatiuni dau peste ce credeti? Marturia lui Oprah care in nu stiu ce an a iesit sa recunoasca faptul ca a pus pe ea peste 10 kile in ultimele luni si sa arunce vina pe… blue corn chips. S-a plans ca a pacalit-o eticheta ORGANIC si ca a renuntat la chipsurile de cartofi pentru astia de porumb albastrior, care, ce sa vezi, au ingrasat-o. Femeia/vedeta preciza totusi ca manca o punga intreaga o data si nu facea sport. Se gandea sa ceara cumva socoteala companiei care ii produce pentru ca au lasat-o sa creada ca mananca ceva sanatos si nu se poate ingrasa. Un purtator de cuvant i-a sugerat discret lui tanti Oprah sa respecte totusi portia recomandata pe punga – adica 16 chipsuri, nu mai mult. Mda.

blue corn

In concluzie, ma simt sclava unor albastrei deliciosi de care incerc sa ma tin totusi departe. Ma mint cu morcovi si broccoli, chiar acum. Urati-mi succes.

Voua ce aliment v-a picat rau de tot cu tronc in ultima vreme?