Nununu, nu zambiti de la titlu, articolul e cat se poate de serios. Abordam problema rontaitorilor care apar in jurul nostru cand noi ne instalam frumusel pe scaunul dietetic. Pentru ca, poate ati observat, cum ne batem noi cu pumnuletul in piept ca gata, de acum ne-am convertit la light, cum apar tot mai multi mancatori in exces prin preajma. Si cand incercam sa ne imprietenim mai tare si mai tare cu urda ori inghitim cu noduri niste legume de gustul carora ne-am dezvatat, apar in peisaj „rozatorii dedetoate” care ne pun la grea incercare.

Nu vi s-a intamplat? Asa, cam prin a treia zi de mancat usurel, sa se tranteasca iubitul langa voi cu un pungoi de chipsuri, o bautura buna care va topeste de pofta, si sa va umple de ganduri alimentare negre? Sau la munca, cand sunteti mai concentrati pe o salata, sa dea vreun coleg iama in cofetaria de langa birou si sa vina incarcat cu toate eclerele si savarinele pamantului? Ori la inceput de regim, cand abia ti se reurnesc motorasele cumpatarii, sa te trezesti poftit la un chef pantagruelic sau sa iti descinda la usa rudele incarcate cu minunatii culinare?

stop-food-cravings

Eu am avut nenumarate astfel de momente si va spun cinstit – mi-a venit sa ma urc pe pereti. Acum, o sa sariti si o sa spuneti dar ce vointa aveai tu daca niste mestecaturi te puteau zgandari atat? Si eu o sa va spun ca aveam problema asta doar pana se urnea dieta mai bine, apoi nici ca-mi mai pasa. Insa primele saptamani sunt critice. Doar nu vedeti si numele blogului, credeti ca degeaba l-am botezat asa…?

Acum ca oful a fost spus, sa ajungem si la solutii. Spuneti ca va deranjeaza? Iesiti din incaperi? Strangeti din dinti? Eu le-am facut pe toate trei – prima cu reprosuri, a doua tiptil si a treia cu greu. Voi?